Naleśnik #1 Napisano 20 sierpnia 2018 (edytowany) Witam, jestem nowy na forum więc pragnę się przywitać . A teraz przejdźmy do pytania, poszukuję jakiegoś wzmacniacza do około 300zł, jeśli jest duża różnica w jakości między 300, a 400-500zł no to mogę dać maksymalnie te 400-500zł. Wzmacniacz ma mi posłużyć do 2 kolumn+subwoofer, lub 4 kolumn z dobrym bassem. Obecnie mam 2 kolumny Philips po 75w, które bardzo fajnie grają i myślę je wykorzystać i do tego dołożyć kolejne 2, lub duży subwoofer co o tym myślicie? Muzyka jakiej słucham to rap, metal, reggae i elektronika z dobrym bassem. Co możecie polecić w tej cenie? I jaki sprzęt do tego wzmacniacza kupić? Dodaje, że nie znam się na tym najlepiej, więc pytania dla Was mogą być głupie. Czytałem o tym wszystkim sporo od kilku dni, ale jest to niesty za mało, a sprzętu potrzebuje na teraz. Edytowano 20 sierpnia 2018 przez Naleśnik Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
venom200 #2 Napisano 20 sierpnia 2018 Szukaj nada C320bee z modyfikacją Muda.Wyjdziesz pewnie ciut poza budżet ale to już zagra Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Naleśnik #3 Napisano 20 sierpnia 2018 Strasznie słabo z dostępnością tego wzmacniaczai cena około 700zł, a to trochę za dużo, są jakieś alternatywy? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
venom200 #4 Napisano 20 sierpnia 2018 Widziałem za 700 bzdura totalna lepiej poczekać Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Naleśnik #5 Napisano 20 sierpnia 2018 (edytowany) Hmm... Ale nie ma nic innego godnego uwagi w tej cenie? Ten Nad ma "tylko" 2x50w rms przy 8om. Może lepiej kupić amplituner od kina domowego i do tego dokupić subwoofer i fajne kolumny? Znalazłem takie coś: https://allegro.pl/sherwood-rvd-8090rds-w-pelni-sprawny-gwarancja-i7182038717.html 5x100w, tylko jaka to jest moc rzeczywista rms? Edytowano 21 sierpnia 2018 przez Naleśnik Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1Ender #6 Napisano 21 sierpnia 2018 Do stereo stosuje się dwie kolumny. Subufer raczej psuje dźwięk. Dobry używany subufer to tak od 2k w górę. 2 kolumny i wzmacniacz są wystarczające. Napisz coś o dźwięku jaki lubisz. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość #7 Napisano 21 sierpnia 2018 Nie sluchaj opinii tylko sam sluchaj sprzetu.Sluchanie innych prowadzi do zakupu czegos co calkowicie nie bedzie w twoim guscie.Ja taki blad popelnilem i sluchajac dobrych porad kupilem w ciemno kilka badziewii.W tym wzmacniacz.Sprzedac potem ciezko.Umawiaj sie na odsluchy w salonach lub u osob sprzedajacych a najlepiej jesli to mozliwe wypozyczaj sprzet do domowego odsluchu.Inne drogi prowadza tylko do straty pieniedzy.... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Naleśnik #8 Napisano 21 sierpnia 2018 (edytowany) Niestety nie mam możliwości odsłuchu, bo mieszkam na wsi i nie posiadam samochodu, więc po prostu nie mam możliwości dojazdu i posłuchania. Nie mam jakichś dużych wymagań, ale chcę dobry bass i na nim mi głównie zależy. Muzyka jakiej słucham to jak w pierwszym poście rap, reggae, trochę metalu i elektroniki z dobrym bassem. Nie jestem koneserem i nie mam dużych wymagań co do dźwięku dlatego też myślę o czymś dosyć tanim. Teraz słucham na kolumnach philips 2x75w podpięte pod miniwieżę od Sony, która ma 20w RMS i już jest całkiem fajnie, ale słychać że kolumny nie mają mocy żeby się dobrze rozkręcić i bass mnie nie zadowala. Jeśli chodzi o tony wysokie to nawet teraz są dla mnie wystarczające, bo po prostu nie lubię przesadnie głośnej muzyki, wystarczyłby mi do tego jakiś subwoofer pasywny i było by pięknie, ale wtedy mi trzeba wzmacniacza z 3 wyjściami. Dodam jeszcze, że pokój ma 15m kwadratowych. Edytowano 21 sierpnia 2018 przez Naleśnik Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach