Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Słuchawki nauszne ,przewodowe .Muzyka blues ,rock ,metal .Źródło Yamaha r n 602 .W tej chwili mam ISK HD 9999  .Myślałem o Sennheiser hd 598,Beyerdynamic 990 ale nie wiem czy to dobre opcje ?

Napisano (edytowany)

Wszytko wskazuje że Audio Technica MSR7 to słuchawki na planie lekkiego V. AKG K550 MK3 aspirują do miana nieco bardziej ambitnych słuchawek oferując większą rozdzielczość w stosunku do wersji Mk2. Ta poprzednia wersja miała z kolei trochę więcej basu od wersji Mk1. Pierwotnie zakładano wysoką liniowość dźwięku, która nadal pozostaje priorytetem. Ostatecznie każdy sam powinien wybrać co lubi. Wracając do AKG K550 nawet w pierwszej wersji mimo wysokiej liniowości dźwięku , nie odebrałem ich jako słuchawki o płaskim dźwięku, suchym lub nudnym. Przede wszystkim jako słuchawki z duża klasą dźwięku i wykonania, do tego bardzo uniwersalne. MSR7 są chyba słuchawkami nieco bardziej 4fun, jednak bez przesady. Sporą zaletą K550 było dobre budowanie przestrzeni jak na słuchawki o konstrukcji zamkniętej. Ich wykonanie zawsze było bardzo dobre, jednak wyposażenie zawsze ubogie. Dopiero w wersji Mk III zdecydowano się na łatwo odłączany przewód na złączu mini XLR. Poza słuchawkami w komplecie była dostarczana tylko przejściówka jack z 3,5 mm na 6,3 mm . No i na koniec warto wspomnieć o bardzo wysokiej czułości K550 która sprawia ze można je podłączyć prawie do wszystkiego.

Edytowano przez MobyDick
Napisano

AKG K550 MK3 ponoć źle się spiszą z moim ampli bo Yamaha brzmi jasno a Akg k550 mk3 potrzebują ciepłego źródła .Ciekawe jak by zagrały AKG K712 i czy lepiej niż HD600 .Ogólnie chciałbym bardzo szczegółowego dźwięku ale z wyraźnym basem :)