Jakub L Napisano 27 sierpnia 2018 Napisano 27 sierpnia 2018 Witam serdecznie, Od prawie dekady do telewizora mam podłączony zestaw Microlab pro3 ( http://www.microlab.cn/UploadFiles/20101111175946788.pdf ), niestety kila dni temu pojawiło się ciągłe buczenie niezwiązane z poziomem głośności i na tyle dokuczliwe że słychać je dość głośno w cichym pomieszczeniu. Po researchu na forach najprawdopodobniej wysiada wzmacniacz z zestawu i nie za bardzo wiem jak zabrać się za naprawę go więc postanowiłem zrobić mały "upgrade". (A może coś z tym fantem można jeszcze zrobić ? ) Czy wzmacniacz Yamaha A-S201 będzie odpowiednim budżetowym wyborem do tych głośników ? Dodam że szukam rozwiązania jak najlepszego pod kątem słuchania muzyki i oglądania filmów. Wyłącznym źródłem dźwięku był telewizor podłączony przez wyjście słuchawkowe ponieważ tak można sterować poziomem głośności pilotem od TV Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i porady! Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 27 sierpnia 2018 Napisano 27 sierpnia 2018 Ciężko powiedzieć. Najlepszym pomysłem jest zabranie głośników pod pachę i wybranie się do salonu żeby to sprawdzić. Odpisz, cytując
Jakub L Napisano 27 sierpnia 2018 Autor Napisano 27 sierpnia 2018 1 minutę temu, Top Hi-Fi Poznań napisał: Ciężko powiedzieć. Najlepszym pomysłem jest zabranie głośników pod pachę i wybranie się do salonu żeby to sprawdzić. Troszkę ciężko z tym będzie bo ważą circa 20kg. A od kwestii technicznej są jakieś przeciwskazania do takiego połączenia ? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 27 sierpnia 2018 Napisano 27 sierpnia 2018 Niby są 8 omowe:/ Hmmm no to nie powinno być problemu. Wyglądają klasycznie. Ale nie wolisz używanego wzmaka? Odpisz, cytując
Jakub L Napisano 27 sierpnia 2018 Autor Napisano 27 sierpnia 2018 Używanych wolałbym unikać. zastanawiam się jeszcze nad smls ad18 lub Taga Harmony HTA-25B , czy będzie to lepszy wybór? a może coś jeszcze innego? Czy może lepiej pozbyć się pro 3 i kupić np. głośniki aktywne np. microlaby solo 6c lub 7c? Bądź Edifier R2730DB ? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 28 sierpnia 2018 Napisano 28 sierpnia 2018 Taga będzie słabsza mocowo więc tu będzie problem. A jak z odsłuchem? Słuchasz tylko przy biurku? Kupując nowe kolumny będziesz miał inny dźwięk. Pamiętaj. Odpisz, cytując
Jakub L Napisano 28 sierpnia 2018 Autor Napisano 28 sierpnia 2018 1 godzinę temu, S4Home napisał: Taga będzie słabsza mocowo więc tu będzie problem. A jak z odsłuchem? Słuchasz tylko przy biurku? Kupując nowe kolumny będziesz miał inny dźwięk. Pamiętaj. Zestaw był i będzie podłączony do telewizora. Jest to właściwie jedyne źródło dźwięku. Głośniki stały pod tv na podłodze z racji swoich niemałych wymiarów. Poczytałem jeszcze o tym chińskim SMSL AD18 tylko trudno znaleźć rzetelną opinie. Tak więc mam ciężki orzech do zgryzienia. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 29 sierpnia 2018 Napisano 29 sierpnia 2018 Jak z każdym produktem. Opinie piszą ..... No. Yamahe powinieneś wypożyczyć i u nas i u kolegów z branży z tego forum. Smsl też się powinno udać i po sprawie. Piotrek Odpisz, cytując
Recommended Posts