Marcin tcz Napisano 4 września 2018 Udostępnij Napisano 4 września 2018 Witam jestem tu nowy, słabo też znam się na sprzęcie audio. Chcę kupić amplituner i zastanawiają mnie dwa modele, cambridge audio one i onkyo tx-8270, pytanie który zagra głośniej i lepszym dźwiękiem, Cambridge audio one ma pobór mocy 300W i 30w rms na kanał, onkyo tx-8270 ma pobór mocy 260W i 160w na kanał (ale nie wiem czy to max czy rms). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 września 2018 Udostępnij Napisano 5 września 2018 Cambridge zagra lepiej cicho z kolei obiektywne przestrzennie lepiej zagra Onkyo. Bardziej swobodnie. Jakie kolumny do tego? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin tcz Napisano 5 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 września 2018 Myślałem o tonsil maestro III, w salonie audio dostałem propozycję połączenia cambridge z pylon sapphire 25. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 5 września 2018 Udostępnij Napisano 5 września 2018 A ile kasy na to chcesz przeznaczyć?Jakiej muzyki słuchasz i podaj wielkość pomieszczenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin tcz Napisano 5 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 września 2018 Chciałbym przeznaczyć ok 5-6 tyś. zł, sprzęt ma być nowy, wielkość pomieszczenia to ok. 16m2, muzyka różna od hip hopu, reggae przez techno, dance, ale i disco polo też Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 września 2018 Udostępnij Napisano 6 września 2018 18 godzin temu, Marcin tcz napisał: tonsil maestro III O Matko! To dobrze że napisałeś! A weź odpuść te kolumny. Tonsila zostaw w latach 80tych. W tej cenie kupisz Yamahe RN803 + Heco Aurora 700 / ELAC F6 / PMC Gold (ekspo) Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin tcz Napisano 12 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 listopada 2018 Chwilę mnie tu nie było, dzięki za odpowiedzi. Jeszcze jedno pytanie, czy warto zamiast kolumn podłogowych wybrać podstawkowe (żeby nie zabierać miejsca), z ewentualnym subwooferem żeby nie brakowało basu, chyba że nie ma potrzeby. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 listopada 2018 Udostępnij Napisano 12 listopada 2018 Do 16 metrów prawidlowo dobrane podstawkowe dadzą ci odpowiednią ilość basu. Nie będziesz musiał mieć suba. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 13 listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 @Marcin tcz Kolumny podstawkowe zajmą tyle samo miejsca co podłogowe. Jak nazwa wskazuje stawia się je na podstawkach, czyli standach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin tcz Napisano 15 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2018 Czyli że nie można ich postawić np. na komodzie lub powiesić na ścianie w uchwytach do głośników? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts