Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
W przyszłym tygodniu muszę podjąć dezyzję Co mam wybrać Onkyo TX-SR606 czy Pioneer VSX 1017.
Amplituner ma służyć do odtwarzania muzyki i kina domowego.
Proszę właścicieli ww. amplitunerów o opinię.
Napisano
Najlepiej posłuchaj najlepiej na takich kolumnach z jakich będziesz w przyszłości słuchać.
Może masz możliwość pożyczenia do domu (niektóre sklepy stosują taką praktykę) i wybierz to co ci bardziej spodoba.
Napisano
Ja też mam jakoś większe zaufanie do Onkyo 606 ... ma wszystko co trzeba (nawet nie licząc bi-amp i dobrej korekcji akustyki pomieszczenia potrafi odtwarzać PCM podany na HDMI).
  • 1 month later...
Napisano
Witam serdecznie!

Nie chciałem zakładać kolejnego tematu, więc piszę tu.

Być może uda mi się w najbliższej przyszłości sprzedać moje SONY STR DB 790 QS. Będę więc potrzebować nowego (używanego amplitunera).

W związku z tym mam pytanie, jaki amplituner najlepiej wybrać???

W grę wchodzą tylko amplitunery używane, absolutni nie zależy mi na HDMI (amplituner ma dobrze grać a nie być zasyfiony techniką do odtwarzania obrazu), musi posiadać 7.1 wyjść na głośniki, obowiązkowo musi posiadać dobrą autokalibrację za pomocą dołączonego mikrofonu. Przeznaczenie amplitunera to 50% kd i 50% muzyka. Taki już mam charakter, że dzisiaj po pracy będę słuchać resztę dnia muzyki (pop, rock), a jutro będę np. grać na X360 w Dolby Digital. Cena jaką jestem w stanie dać za taki ampli to około 1200zł, a jeżeli na prawdę była by świetna okazja, ta mogę dołożyć jeszcze troszeczkę (ale to musiała by być super okazja nie od handlarza). Może być to amplituner starszy, bardzo wysoki model i żeby miał wszystkie w/w rzeczy.
Amplituner będzie grać na razie z głośnikami JBL E30 i zestawem surround SCS 178 a w przyszłości z E80 + reszta E30. Pokój w jakim ampli będzie dawać czadu, to 4,3 m X 4,8m

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam!!!
Napisano
Za ~1200 PLN kupisz Denon 1908, Yamaha 661 - dobre amplitunery.

Zabytki wbrew pozorom nawet wyższe modele nie będą lepszym wyborem (np. Denon 2805 w pomiarach wypada gorzej niż 1908)
Napisano
No waśnie. BARDZO bym prosił o więcej wypowiedzi. Polecenie konkretnych modeli. Może zaproponowanie jakiejś aukcji. Panowie, zwracam się z prośbą do specjalistów. Bardzo dokładnie śledzę aukcje, ale nie mam takiego doświadczenia w tym temacie. Może być ampli ze Stanów (nie zależy mi na RDS) a miejsce na autotransformator się znajdzie.

Co mogę jeszcze powiedzieć, bardziej mi zależy na na prawdę wspaniałych wrażeniach KD, bo muzykę to i tak w większości puszczam z laptopa a wiadomo że mp3 jakością nagrania nie grzeszą.

Proszę o pomoc i więcej wypowiedzi!

POZDRAWIAM!