kubaswdn Napisano 31 lipca 2008 Napisano 31 lipca 2008 Mam ochote kupic sobie wreszcie pozadniejszy sprzet jak narazie grały mi samoróbki i stara unitra.Pytanie kieruje do Was co bardziej sie opłaca kupywac amplituner czy wzmachol chce wydac jakies 1500zł na to i powiedzmy drugie tyle na głosniki chciałbym zmontowac sobie 5.1 i chodzi mi ogólnie o jakość dzwięku, przestrzenny efekt i tam takie korektory. Byłbym wdzięczy za jakies tłumaczenie co warto wiedziec przed kupnem i jakich firm. Za linki do poszczególnych modeli byłbym także wdzięczny. Odpisz, cytując
tom1723 Napisano 31 lipca 2008 Napisano 31 lipca 2008 Yamaha 663Yamaha 661Sony 910I troszkę przekraczające 1500zł:Onkyo 606Denon 1908 Odpisz, cytując
Pablo1964 Napisano 1 sierpnia 2008 Napisano 1 sierpnia 2008 Stereo czy 5.1? Do czego będziesz używał sprzętu? Kiedyś na pokrewnym porum pisałem o tym: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1043839.html . Mam nadzieję, że pomoże Ci to w dokonaniu wyboru. Potem będzie można dyskutować o konkretnym sprzęcie.Podobny temat: http://forum.audio.com.pl/index.php?showtopic=5451 Odpisz, cytując
kubaswdn Napisano 1 sierpnia 2008 Autor Napisano 1 sierpnia 2008 wiekie dzieki jeszcze musze duzo poczytac az sobie kupie wymazony sprzet chodzi mi o dzwięk przestrzenny czyli raczej 5.1 Odpisz, cytując
RoRo Napisano 2 sierpnia 2008 Napisano 2 sierpnia 2008 A bierzesz pod uwagę modele kilkuletnie wśród amplitunerów KD (Yamahy serii tysiąc lub co najmniej stara RX-V800, wyższe Marantz, Denon, HK, Onkyo, Pioneer czy SONY)? Będzie bez HDMI i może bez mikrofonu pomiarowego, ale ilość wejść/wyjść, moc i dźwięk - przede wszystkim w stereo bije na łopatki nowe modele w cenie 1500zł?A sporo jest używanych, dość wysokich amplitunerów w cenie tysiąc-dwa na Allegro (i także zdarzają się w ogłoszeniach na naszym Forum i nie tylko..).Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts