Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Mam ochote kupic sobie wreszcie pozadniejszy sprzet jak narazie grały mi samoróbki i stara unitra.
Pytanie kieruje do Was co bardziej sie opłaca kupywac amplituner czy wzmachol chce wydac jakies 1500zł na to i powiedzmy drugie tyle na głosniki chciałbym zmontowac sobie 5.1 i chodzi mi ogólnie o jakość dzwięku, przestrzenny efekt i tam takie korektory. Byłbym wdzięczy za jakies tłumaczenie co warto wiedziec przed kupnem i jakich firm. Za linki do poszczególnych modeli byłbym także wdzięczny.
Napisano
A bierzesz pod uwagę modele kilkuletnie wśród amplitunerów KD (Yamahy serii tysiąc lub co najmniej stara RX-V800, wyższe Marantz, Denon, HK, Onkyo, Pioneer czy SONY)? Będzie bez HDMI i może bez mikrofonu pomiarowego, ale ilość wejść/wyjść, moc i dźwięk - przede wszystkim w stereo bije na łopatki nowe modele w cenie 1500zł?
A sporo jest używanych, dość wysokich amplitunerów w cenie tysiąc-dwa na Allegro (i także zdarzają się w ogłoszeniach na naszym Forum i nie tylko..).
Pozdrawiam