Cinek669 Napisano 2 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2008 WitamKupuję głośniki Genius SP-HF2000X. Chciałbym wycisnąć z nich ile sie da (pod względem jakości dźwięku oczywiście).W tym momencie mam Audigy 1394 . Wystarczy do tych głośników?Zastanawiam sie nad X-Fi XtremeMusici Audigy 2 ZSCo o tym myślicie? Ta co teraz mam wystarczy czy może trzeba którąś z tych dwóch?Pozdrawiam i z góry dziękuję za szybką odpowiedź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 2 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2008 Proponował bym ci tą kartę dźwiękową .Na pewno będziesz zadowolony.http://www.kartydzwiekowe.com.pl/?akcja=produkt&id=291 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinek669 Napisano 2 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2008 No to mnie zagiąłeś...Po pierwsze nawet nie wiedziałem o takiej stroniePo drugieWygląda dość niepozornie, wręcz podejrzanie. Będzie na 100% lepsza od X-Fi XtremeMusic? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 3 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2008 Ostatnio na jakiś portalu komputerowym widziałem test kilkunastu kart muzycznych w tym wszystkie "nowości" f.Creative - wystarczy poszukać w sieci! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinek669 Napisano 3 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2008 Może chodzi o to, ale nie ma tam porównania do Prodigy.Zależy mi na czystym dźwięku przy muzyce (słucham głównie rocka) więc bardzo proszę o odpowiedź jak sprawuje sie ona w muzyce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 3 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2008 Napewno nie ten link jaki podałeś, bylo to ładnych kilka stronPytasz o karte podając typ grania (rock) - teraz powiedz - bedziesz przez kompa suchał - i czy to czasem większość nie są mp3? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinek669 Napisano 3 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2008 Tak to są mp3 bitrate 320kb/s. Wiem że to nie to samo co bezstratne formaty. MP3 pochodzą z oryginalnych płyt więc mogę je też zgrać bezstratnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 3 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2008 A moim skromnym zdaniem od komputerowej techniki to jest inny dział na tym Forum. Przestańmy zaśmiecać dział Stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 3 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2008 no więc do mp3 to już nie ma aż takie dużego znaczenia, owszem różnice są zauważalnePowiem tak, jeżeli chodzi o kompa mam porównanie dzwiękowe takie zintegrowana karta która jest na płycie głownej Asus (590 de luxe) - jest b.podstawowym sprzętemdo tego mam możliwość odsłuchu 2 innych kart; mianowicie- jedna z pierwszych zewnętrznych kart Creative - Extigy (kupiłem ją chyba 7 lat temu) - jakość w porównaniu z tym co jest dodane do płyty Asusa jest wyższai ostatni mój nabytek sprzed 2 lat Creative X-Fi Elite Pro - tu juz nie ma takiej różnicy jak występuje pomiędzy integrownym dzwiękiem a ExtigyGeneralnie słucham w stereo na Creative T20 - i jak na kompa jest naprawde dobrzeChociaż chyba zewnętrzna karta i T20 pojdą na allegro bbo mam chrapke na T40 większe stereo biurkowePS. Perkoz_1 czekałem aż nadejdą Twoje słowa święte słowa, cóż ktoś pyta odpowiadam.PSS. od tego jest dział faktycznie jak już PC-Audio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinek669 Napisano 3 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2008 No dobrze. Czyli co mam robić? X-Fi czy Prodigy? różnica 150zł... Cytat PS. Perkoz_1 czekałem aż nadejdą Twoje słowa icon_smile.gif święte słowa, cóż ktoś pyta odpowiadam.PSS. od tego jest dział faktycznie jak już PC-Audio Wiem wiem sorki..było za późno kiedy zobaczyłem ten dział. No ale jakby nie było to Genius 2000x to zestaw stereo niekoniecznie do kompa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 3 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2008 Kolego wybierz bardziej dla Ciebie rozsądna wersję - cenowo popatrz - tu różnic sporych a juz na mp3 to na pewno nie będzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts