Łukasz22 Napisano 3 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2008 siema mam głosniki podłogowe Jamo s 606 i mam problem jedna kolumna chodzi mi ciut ciszej od drugiej ma mniej basu u mniej wyrazistą góre co mam zrboc amplituner posiadam Sony STR-DE 698 jak mam sparwdzic w czym problem jesli chodzi o amplituner to jest ok w obciajach też wszystko jest dobrze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 3 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2008 Nie pomyliłeś kabli? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemysl_17 Napisano 3 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2008 musi być coś na kablach , moim zdaniem nie ma innej opcji , jak ja podłączyłem swoje kolumny to grały tylko wysokotonowe , musiałem kombinować też...jak masz podłączone? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 3 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2008 Łukasz22Siema Chętnie bym coś pomóżdżył nad twoim problemem ale piszesz jakimś grypsem i dlatego nie mogę tego zdiagnozować . Bo co to są jakieś "obciaje"? Ale i tak śmierdzi mi tu złym podłączeniem kabli głośnikowych. Dlatego pokombinuj w tym temacie. Prawidłowe podłączenie to takie gdy jedna żyła kabla spina kolumny i amplituner lub wzmacniacz po czerwonych gniazdach a druga po czarnych. Ażeby było łatwiej to każdy kabel ma na izolacji oznaczenie jednej żyły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonJLB Napisano 3 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2008 Cytat Łukasz22 Ażeby było łatwiej to każdy kabel ma na izolacji oznaczenie jednej żyły. No niekoniecznie, staruchy nie miały oznaczeń Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 4 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2008 Cytat Cytat Łukasz22 Ażeby było łatwiej to każdy kabel ma na izolacji oznaczenie jednej żyły. No niekoniecznie, staruchy nie miały oznaczeń - jeszcze się z takim kuriozum nie spotkałem. Ale nawet jeśli takie coś w przyrodzie występuje to zawsze wystarczy użyć zwykłego miernika. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts