Marek Jankowski Napisano 16 września 2018 Udostępnij Napisano 16 września 2018 Pewnie wielu z Was na ten widok wybuchnie śmiechem, ale niestety tak wygląda u mnie przyłącze energetyczne. Na dodatek jestem na końcu transformatora i czasami w godzinach dużego poboru, napięcie spada do 218 V. W rozdzielnicy bezpieczniki topikowe (korki), dalej przewody miedziane 1,5mm2. Do tej pory nie było problemów z zasilaniem urządzeń typu lodówka, pralka (w kuchni i łazience dodatkowy przewód ochronny). Czasami "wywali" korki jak pracują równocześnie pralka, odkurzacz, czajnik elektryczny. Na wymianę rozdzielnicy się nie zanosi (przynajmniej na razie). Mam zamiar wystosować pismo o zmianę przyłącza więc gdyby ktoś miał na tym polu doświadczenie (miał podobną sytuację) to prosiłbym o jakiegoś gotowca. Energetyk z Taurona powiedział, że właśnie trzeba pisemko i umotywować (zasilanie drogiego sprzętu itp.) Wtedy wykonują na swój koszt. Póki co sprzęt zasilam Furutech'iem 314ag, który wnosi poprawę do systemu więc jest nadzieja, że po zmianie przyłącza będzie jeszcze lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 Powiedz że masz sprzęt audio 2x2000w Mcintosh za grubo ponad 150 000 zł no i za Chiny nie idzie posłuchać muzyki bo korki wywala. Ale tak swoją drogą to uważam to za zebade że tego typu wymiany trzeba motywować. Rozumiem że to dla nich koszt. Ale jesteś ich klientem!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts