Shauddy Napisano 10 października 2018 Napisano 10 października 2018 Witam Czy wymieniona w temacie przejściówka(oryginalna) obniży w jakiś sposób jakość dźwięku? Również interesuje mnie przejściówka lightning usb(wejście), żeby podłączyć DragonFly(Black albo Red, jeszcze nie zdecydowałem). Przez tą przejściówkę nie będzie żadnych strat? Dodatkowo chciałem zapytać o słuchawki ATH-M50X - iPhone Xs uciągnie je bez większych problemów(z DACiem lub bez jeśli będzie to miało znaczenie)? Z góry dzięki i pozdrawiam Ref Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 12 października 2018 Napisano 12 października 2018 Żeby podłączyć dragonfly'a musisz zastosować oryginalną przejściówkę Apple https://www.tophifi.pl/akcesoria/akcesoria-hi-fi/apple-przejsciowka-lightnig-usb.html, z nieoryginalnymi nie będzie działało, Apple wrzuciło tam jakis chip. Odpisz, cytując
Shauddy Napisano 12 października 2018 Autor Napisano 12 października 2018 Już zgłębiłem się trochę w ten temat, generalnie nadaje się każda z certyfikatem MFI, ale nie będę ryzykował i kupię od Apple, szczególnie, że chyba nie ma zbyt dużo tego typu przejściówki oprócz jabłka właśnie. Głównie chciałem zapytać czy taka przejściówka obniży jakość dźwięku. I czy iPhone uciągnie słuchawki w stylu ATH-M50X(z DragonFly i bez, ale załóżmy, że zaopatrzę się w niego od razu po zakupie słuchawek). Jeśli będzie mu brakowało mocy to zastanowię się nad dokanałowymi np Aune E1. Odpisz, cytując
Jarmil Napisano 7 lipca 2020 Napisano 7 lipca 2020 Cześć, ta przejściówka do podłączenia DragonFly nie ogranicza jakości. Natomiast ta przejściówka z lightning na jacka, to owszem, jest tam co najmniej DAC, nie wiem czy jest tam wzmacniacz, jednak moim zdaniem z tej przejściówki jest wyraźnie gorzej. Porównuje na Iphone 5s z jacka i przez tą przejściówkę i moim z daniem bezpośrednio z 5s to dźwięk jest bardziej detaliczny, bardziej otwarty, jest z lepszą dynamiką. Być może wynika to z tego, że w tej przejściówce brakuje wzmacniacza. :) Odpisz, cytując
Recommended Posts