Tomasz Zdeb Napisano 25 października 2018 Napisano 25 października 2018 Posiadam zestaw jak w temacie i przyznam szczerze że chce zakupić do niego Subq natomiast chwilę mi to jeszcze zajmie. Na okres przejściowy potrzebuje pomocy aby z posiadanego zestawu wyciągnąć trochę więcej basu w ustawieniach gdy gra 5 kolumn.. W stereo jest ok natomiast gdy np załącze muzykę na 5 kolumn to gra strasznie wysoko. Brak jakiegokolwiek basu który jest wyraźnie słyszalny na stereo 2. Tryb stereo 5 to samo bass znika. Czy istnieje możliwość aby w trybach z 5 głośnikami podbić bass. Extra bass włączony w tonach bass ustawiony na 6 max. Są jeszcze jakieś dodatkowe ustawienia amplitunera natomiast nie do końca się na nich znam. Głośniki sa ustawione w surround i tył jak i center jako small fronty large. W jednym z ustawień jest 100hz domyślam się że to jakieś odcięcie ale chyba wymaga Suba aby działało. Wiem że muzyki nie słucha się na 5 głośnikach ale przy próbie ustawień i puszczaniu filmu by czekać na wystrzał lub wybuch wolę puścić jakaś muzykę i próbować. Słychać szybciej roznice pomiędzy ustawieniami. Będę wdzięczny za pomoc Odpisz, cytując
Markcox Napisano 25 października 2018 Napisano 25 października 2018 nie oczekuj, że jak dołączysz surround'y i centralny, to zagrają one takim samym basem, jak fronty. Nie mówiąc już o tym, że obciążając 5 kanałów, moc na każdy z nich jest (w przypadku tego ampli pewnie dużo) niższy, niż przy obciążonych dwóch kanałach. I o to taki masz efekt końcowy. Poza tym opisanie ścieżki dźwiękowej jako 5.1, to nie jest tylko napis - ścieżka ujęta po "kropce" istnieje i samymi frontami, choćbyś nie wiem jak bardzo tego chciał, sub'a nie zastąpisz. Jeżeli oczekujesz z samych 5 kolumn bez sub'a trzęsienia ziemi, to muszę Cię rozczarować. ps. i staraj się nie zakładać co chwila nowych tematów "kręcących"się wokół jednego i tego samego zagadnienia Odpisz, cytując
DEMOLKA Napisano 25 października 2018 Napisano 25 października 2018 Fronty na fullband i będzie trochę lepiej Odpisz, cytując
S4Home Napisano 26 października 2018 Napisano 26 października 2018 Możesz dać fronty na full band, podbić bas, ale on i tak w ustawieniu stereo będzie znacznie wyższy od tego w 5.0 no tego nie zmienisz. To sprzęt kinowy e którym subwoofer gra większą rolę niż fronty. Piotrek Odpisz, cytując
Tomasz Zdeb Napisano 26 października 2018 Autor Napisano 26 października 2018 (edytowany) 17 godzin temu, DEMOLKA napisał: Fronty na fullband i będzie trochę lepiej Tylko gdzie jest to fullband przeszukałem i nien widze takiej opcji mogę ustawiać każdy głośnik osobno z equalizerem ale trochę cienki jestem z tego mógłby ktoś mi pomóc z ustawieniem tego. Podbiłem na maksa niskie tony i faktycznie głośniki zaczęły bardziej dudnic Edytowano 26 października 2018 przez Tomasz Zdeb Odpisz, cytując
Markcox Napisano 26 października 2018 Napisano 26 października 2018 a czy przypadkiem kwestii "fullband" nie rozwiązuje w przypadku tego ampli kwestia ustawienia frontów na "large", którą kolega Tomasz już zastosował?! Odpisz, cytując
DEMOLKA Napisano 26 października 2018 Napisano 26 października 2018 Ustawiasz nie w EQ tylko w zwrotnicy xover tam co pisałeś że masz ustawione na 100hz,bynajmniej u mnie w pionku tak jest Odpisz, cytując
Recommended Posts