Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam

Jestem amatorem dobrego kina i dobrej muzyki z naciskiem na kino. Od dziecka byłem wychowany na zestawie Yamaha + B&W

I dlatego też teraz chciałbym złożyć dla siebie taki secik. Mam do wydania ok 3000-3500 zł za tą cenę chciałbym kupić 

1. Amplituner Yamahy z bt, spotifajami itp. Czy amplitunery te nowsze mają może blokadę pokrenteł ? Taki system anty dzieci. 

2. 2x monitory B&W, mój ojciec ma 602 s1 i do teraz bardzo dobrze grają. Chciałbym coś podobnego może 685 S2 ? 

W przyszłości chciałbym dokupić głośniki na tył i centralny. I tu tez prosił bym o jakieś podpowiedzi, tak przyszłościowo za czym się rozglądać. 1500 zł dało by radę central i 2x tylne ? 

Pozdrawiam 

z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi 

Screenshot_2018-11-04-03-20-48.png

sound.jpg

Edytowano przez zajcewow
missclick
Napisano

Ahhh wyplenić te stare nawyki ciężko. Altus tak samo wiecznie żywy!! :)

tak na poważnie to na przestrzeni lat troszkę się zmieniło i na pewno nie warto iść w ślepo bo ojciec miał. Jak odsłuchasz porównasz z innymi modelami to ok. Ale nie brnij w ślepo.

yamaha jest spoko, ma dobre amplitunery w tej cenie pewnie myślisz o modelu 485 który jest po prostu ok. Ma blokadę maksymalnej głośności. System anty dzieci działa :)

ale! Nie pakój amplitunera do tej szafki. Ma mieć przestrzeń do odprowadzania ciepła.

Piotrek

Napisano

Nie pisałem, gdyż nie jest mi on potrzebny. Wystarczający bas miałem zawsze z głośników. Ja nie jestem audiofilem. Chcę po prostu dobrze obejrzeć film. Dobrze wg mnie :) a mi podobało się jak brzmiały głośniki B&W 602 S1 na nich był dobry bass i ogólnie filmy oglądało się mi bardzo dobrze. Tylko że mam okazję to chciałbym kupić coś nowszego o podobnym brzmieniu. Dlatego też założyłem temat. I jeżeli połączenie B&W i Yamahy wyszło z mody to z chęcią wysłucham podpowiedzi co do wyboru amplitunera i głośników. 

Napisano

Jak chcesz kino to sub jest niezbędny. 

To jazda samochodem bez jednego koła. Odpowiednio wyważony pojedzie do pierwszego zakrętu. 

Musisz na nowo podejść do tematu. Za dużo u ciebie naleciałości z przeszłości :)

Piotrek