S-Works Napisano 4 listopada 2018 Napisano 4 listopada 2018 Mam strumieniowiec Marantz NA6006 jako żródło,chcę do tego kupić wzmacniacz,zastanawiam się czy Marantz PM6006 czy też Marantz HD-DAC1. Częściej będę słuchał na słuchawkach (słuchawki to Sennheiser HD 660S) Zastanawiam się czy ten typowo słuchawkowy wzmacniacz HD-DAC1 będzie wyraźnie lepiej grał od tego "kolumnowego" PM6006? Chodzi mi po głowie jeszcze wzmacniacz słuchawkowy na lampach (Schiit Valhalla 2) Na który się zdecydować z tych trzech jeżeli chodzi o dzwięk? Odpisz, cytując
S-Works Napisano 5 listopada 2018 Autor Napisano 5 listopada 2018 Burson jest .......brzydki ,sprzęt oprócz brzmienia musi mieć wygląd! Odpisz, cytując
S-Works Napisano 5 listopada 2018 Autor Napisano 5 listopada 2018 Dzięki za wszystkie rzeczowe wypowiedzi. Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 5 listopada 2018 Napisano 5 listopada 2018 Czy Aune T1 jest wystarczająco ładny ? Odpisz, cytując
S-Works Napisano 5 listopada 2018 Autor Napisano 5 listopada 2018 Aune T1 jest ładniejszy...... Może powtórzę moje pytanie: " Czy typowo słuchawkowy wzmacniacz HD-DAC1 będzie wyraźnie lepiej grał od tego "kolumnowego" PM6006? (mają ten sam DAC) Chodzi mi po głowie jeszcze wzmacniacz słuchawkowy na lampach (Schiit Valhalla 2) Na który się zdecydować z tych trzech jeżeli chodzi o dźwięk? " Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 5 listopada 2018 Napisano 5 listopada 2018 Myślę że wyjście słuchawkowe PM6006 nie będzie porównywalne z wzmacniaczami słuchawkowymi w tej cenie. Jednak warto abyś sprawdził czy dla Ciebie tak to wygląda. Do mnie chyba najbardziej przemawia zakup Schiit Valhalla 2. PM606 jest przede wszystkim dla kolumn. Odpisz, cytując
S-Works Napisano 5 listopada 2018 Autor Napisano 5 listopada 2018 No właśnie nie wiem bo nie słuchałem nigdy wzmacniacza słuchawkowego. Tylko,że dwóch(PM6006 i HD-DAC1) nie ma sensu kupować,mimo,że kolumn na razie nie planuję. Myślałem o tymczasowym rozwiązaniu czyli np. "tanim lampowcu" stąd ten schiit valhalla 2. Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 5 listopada 2018 Napisano 5 listopada 2018 Myślę ze na początek niema sensu sięgać po nic droższego. I może na tym można pozostać. Zawsze możesz się pobawić na nim ze zmianą lamp na inne. Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 5 listopada 2018 Napisano 5 listopada 2018 strumieniowiec Marantz NA6006 Odpisz, cytując
S-Works Napisano 5 listopada 2018 Autor Napisano 5 listopada 2018 Raczej analitycznie,szczegółowo i nie ciepło tak mi się wydaje Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 5 listopada 2018 Napisano 5 listopada 2018 Z tego co czytałem on ma 2 tryby do słuchawek o niskiej i wysokiej impedancji. W trybie wysokiej impedancji wzmacniacz ma impedancję wyjściową 14 ohm i z pewnością wtedy odpadają słuchawki niskoomowe. Odpisz, cytując
S-Works Napisano 6 listopada 2018 Autor Napisano 6 listopada 2018 Dzięki za pomoc,zmartwiłem się tylko tym serwisem za oceanem. Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 6 listopada 2018 Napisano 6 listopada 2018 Na szczęście wzmacniacze należą do stosunkowo mało awaryjnych sprzętów, szczególnie te dobrej jakości. Odpisz, cytując
S-Works Napisano 6 listopada 2018 Autor Napisano 6 listopada 2018 Dzięki za pomoc,zdecyduje się na schiit-a,trzeba się osłuchać by mieć jakieś pojęcie innej rady nie ma a wzmacniacz i kolumny w przyszłości. Odpisz, cytując
Recommended Posts