S-Works Napisano 4 listopada 2018 Udostępnij Napisano 4 listopada 2018 Mam strumieniowiec Marantz NA6006 jako żródło,chcę do tego kupić wzmacniacz,zastanawiam się czy Marantz PM6006 czy też Marantz HD-DAC1. Częściej będę słuchał na słuchawkach (słuchawki to Sennheiser HD 660S) Zastanawiam się czy ten typowo słuchawkowy wzmacniacz HD-DAC1 będzie wyraźnie lepiej grał od tego "kolumnowego" PM6006? Chodzi mi po głowie jeszcze wzmacniacz słuchawkowy na lampach (Schiit Valhalla 2) Na który się zdecydować z tych trzech jeżeli chodzi o dzwięk? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S-Works Napisano 5 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 Burson jest .......brzydki ,sprzęt oprócz brzmienia musi mieć wygląd! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S-Works Napisano 5 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 Dzięki za wszystkie rzeczowe wypowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 Czy Aune T1 jest wystarczająco ładny ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S-Works Napisano 5 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 Aune T1 jest ładniejszy...... Może powtórzę moje pytanie: " Czy typowo słuchawkowy wzmacniacz HD-DAC1 będzie wyraźnie lepiej grał od tego "kolumnowego" PM6006? (mają ten sam DAC) Chodzi mi po głowie jeszcze wzmacniacz słuchawkowy na lampach (Schiit Valhalla 2) Na który się zdecydować z tych trzech jeżeli chodzi o dźwięk? " Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 Myślę że wyjście słuchawkowe PM6006 nie będzie porównywalne z wzmacniaczami słuchawkowymi w tej cenie. Jednak warto abyś sprawdził czy dla Ciebie tak to wygląda. Do mnie chyba najbardziej przemawia zakup Schiit Valhalla 2. PM606 jest przede wszystkim dla kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S-Works Napisano 5 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 No właśnie nie wiem bo nie słuchałem nigdy wzmacniacza słuchawkowego. Tylko,że dwóch(PM6006 i HD-DAC1) nie ma sensu kupować,mimo,że kolumn na razie nie planuję. Myślałem o tymczasowym rozwiązaniu czyli np. "tanim lampowcu" stąd ten schiit valhalla 2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 Myślę ze na początek niema sensu sięgać po nic droższego. I może na tym można pozostać. Zawsze możesz się pobawić na nim ze zmianą lamp na inne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 strumieniowiec Marantz NA6006 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S-Works Napisano 5 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 Raczej analitycznie,szczegółowo i nie ciepło tak mi się wydaje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 Z tego co czytałem on ma 2 tryby do słuchawek o niskiej i wysokiej impedancji. W trybie wysokiej impedancji wzmacniacz ma impedancję wyjściową 14 ohm i z pewnością wtedy odpadają słuchawki niskoomowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S-Works Napisano 6 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 Dzięki za pomoc,zmartwiłem się tylko tym serwisem za oceanem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 Na szczęście wzmacniacze należą do stosunkowo mało awaryjnych sprzętów, szczególnie te dobrej jakości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S-Works Napisano 6 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 Dzięki za pomoc,zdecyduje się na schiit-a,trzeba się osłuchać by mieć jakieś pojęcie innej rady nie ma a wzmacniacz i kolumny w przyszłości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts