Paweł Małkowski #1 Napisano 8 listopada 2018 Witam Mam pewien problem. Posiadam Mixer Xenyx 802 do którego mam podłączony mikrofon. Mikser podłączony jest do karty dźwiękowej emu 0404 w pc. Podczas nagrywania wokalu słyszę się w słuchawkach czyli tak jak być powinno, ale nie wiem jak tą głośność przyciszyć. Ponieważ słyszę się w słuchawkach za głośno. Mogę jedynie wyregulować głośność ogólną, czyli muzyka (bit) który leci z pc i wokal razem. Przyciszyć lub podgłośnić jednocześnie te obie rzeczy. Czy jest to na tym mikserze możliwe, aby przyciszyć tylko wokal słyszany w słuchawkach? Jeśli tak to proszę o podpowiedź. Może jakoś inaczej to podłączyć? Poniżej zdjęcie pokazujące jak w tym momencie wszystko jest podłączone. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bogusław Kożyczkowski #2 Napisano 8 listopada 2018 Tam nie ma regulacji sygnału na wejściu mikrofonu? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowy78 #3 Napisano 9 listopada 2018 Cześć, Nie bawiłem się zbyt dużo w takie rzeczy, ale coś mi nie grają połączenia przedstawione na rysunku. Dlaczego np. używasz wyjścia na pętle efektów jako wyjście sygnału na PC? ? Poziom sygnału kanału (w tym wypadku 1) określa pokrętło level pod EQ przyporządkowane do tego kanału. Pokrętłem level na pewno możesz dostosować głośność kanału mikrofonu w całym miksie a więc i w słuchawkach, nie zmieniając przy tym głośności muzyki. Gorzej, jeżeli potrzebujesz inaczej przy monitorowaniu (słuchawki) i inaczej przy rejestracji (pc). Chyba najlepiej jednak zajrzeć do manuala Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach