slaw0001 Napisano 8 listopada 2018 Udostępnij Napisano 8 listopada 2018 Pytanie do uztkowników lub "wiedzących". Od paru dni zauważam brzęczenie transformatora (?) w Pioneerze N-50 AE. Jest to już irytującę tym bardziej, że dzieje sie to również w trybie czuwania i muszę go kompletnie wyłączać przyciskiem. Jestem pewieny, że tego wczesniej nie było! Myślicie, że jest to powód do reklamacji? Dzięki za wszelkie sugestie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 listopada 2018 Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 Opowiedz całość po kolei. Jego historię. Bo, testowałem ten model i był cichusienki. Ale sprzęt audio może brzęczeć. Jak głośno brzęczy? Z jakiej odległości to słyszysz? Czy nie brzęczał? Pojechał na serwis i brzęczy? Czy serwis dsv? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 9 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 No własnie u mnie też raczej było cichy bo pamiętam jak się "zachwycałem" ciszą miedzy utworami przy nawet całkiem głośnym słuchaniem. Brzęczy na tyle głosno, że to mnie irytuje i jest słyszalne w punkcie odsłuchu, czyli ok 2,5 m. Musiłam wyłaczyć "standby" w opcjach aby był cichy chociaż po wyłączeniu. Spraw świerza i jeszecze o serwisie nie myślałem. Mam jeszcze NADa 356 ale on cichy jak makiem zasiał. No nie wiem prowizorycznie to może jakąś gąbkę akustyczna podłożę. Myślę, że przy tej klasy sprzęcie to może byc podstawa do reklamacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 listopada 2018 Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 Ale co się stało że zaczął brzęczeć? To z 2.5m jeśli jest słyszalne to moim zdaniem to już podlega gwarancji. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 9 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 Dobre pytanie ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts