tom1723 Napisano 15 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2008 Czy to normalne? Słuchając głośno muzyki (poziom zbliżony do 0dB) ampli się wyłącza. Szczególnie jak wchodzą basy. Może kolumny źle dopasowane(STX A 170)? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blockers203 Napisano 17 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2008 Przy takim wysterowaniu może sobie nieradzić amplituner albo kolumny już mają dość. I tak się będzie działo ponieważ włącza się system ochraniający w amplitunerze, który go wyłącza. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom1723 Napisano 17 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2008 Tak myślałem. Więc to normalne. Dodam, że basy mam ustawione na +10dB. No cóż. Będę słuchał ciszej:) Dzięki za odp. Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acoustique Napisano 18 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2008 Z całą pewnością pomoże ci subwoofer. 661 przy tak podniesionym bass-ie jest bardzo stłumiony - nie polecam. Subwoofer to dobre rozwiązanie.Natomiast co do wyłączania się potwierdzam wypowiedź kolegi wyżej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drzymek Napisano 19 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2008 Czyli jak bym podłączył głośniki 4Ohm do Yamahy i podkręcił dźwięk do niebezpiecznych granic dla amplitunera, to on się wyłączy zapobiegając tym samym spaleniu końcówek mocy?(chodzi o model RX-V659) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom1723 Napisano 21 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2008 Nie wydaje mi się aby 661 był bardzo stłumiony przy basie na +10. Ale zastanawiam się nad subem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 21 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2008 Jeszcze możesz ustawić selektor impedancji na 4 Ohm . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom1723 Napisano 21 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2008 A właśnie. Nie pomyślałem o tym. Dzięki Kyle.Dziwne ale nie mogę ustawić ampli na 4 ohmy. Do wyboru jest tylko: 6 i 8 ohmów. Ustawiłem na 6. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 22 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2008 Kiedy ustawiasz na 6 to dla frontów jest min. do 4 Ohm a dla reszty min. do 6 Ohm ... innymi słowy tak ma być. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom1723 Napisano 25 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2008 Ok. Jeszcze raz dzięki za pomoc:) Myślę, że można zamknąć ten temat. Pozdrawiam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 25 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2008 Proszę bardzo - zamykamy ... Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts