barteb Napisano 13 listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 To mój pierwszy post zatem z góry przepraszam za treść Ampli 485 + TV samsung + dekoder vectra + BR. TV z trzema hdmi w tym ARC. Bardzo proszę o pomoc w połączeniu tego zestawu, a już wyjaśniam o co mi chodzi. Chciałbym móc oglądać TV /vectra/ na głośnikach TV, ALE chciałbym po wciśnięciu na pilocie Yamahy przycisku TV móc słuchać również przez KD. Chciałbym móc usłyszeć przez KD to co oglądam na youtubie, netflixie, HBO GO /zatem poza dekoderem vectry/ Mam problem ze zdefiniowaniem ustawień hdmi oraz przycisków scene. Obecnie: Y hdmi out do RCA w TV, BR do gniazda BR Bardzo proszę o pomoc połączeniu i konfiguracji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 BR, komp, Dekoder do HDMI w amplitunerze. AMpli do złącza ARC w TV i załatwione. 8 godzin temu, barteb napisał: Bardzo proszę o pomoc połączeniu i konfiguracji Gdzie kupiłeś? Nie masz tam wsparcia w takich rzeczach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteb Napisano 14 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 Niby tak a jednak nie do końca. Poniższe rozwiązanie mam wrazenie spowoduje, że za każdym razem będę słuchał tv przez kd, a nie oto mi chodzi. Chciałbym mieć wybór kiedy chcę słuchać przez głośniki tv a kiedy przez kd. Mylę się? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 14 listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 tak, mylisz się. Będziesz miał wybór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteb Napisano 14 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 Ok, zaraz sprawdzę. Pytanie jeszcze. A jak zdefiniować na pilocie przycisk TV żeby słyszeć sygnał telewizyjny przez kd? Dziękuję za odpowiedź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 14 listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 to już musisz liznąć trochę instrukcji - Yamahy osobiście nie znam. Szukaj haseł ARC w kontekście dźwięku z TV na ampli KD i pass through, jeżeli chodzi o przepuszczenie na TV dźwięku przy wyłączonym ampli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteb Napisano 14 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 Wielkie dzięki, pogrzebię, pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 listopada 2018 Udostępnij Napisano 15 listopada 2018 Z ciekawości ponawiam pytanie Dnia 14.11.2018 o 07:26, S4Home napisał: Gdzie kupiłeś? Nie masz tam wsparcia w takich rzeczach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteb Napisano 15 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2018 Kupiłem w sieciowce, nie byłem podpytać o rozwiązanie mojego problemu, uważając że na tym forum otrzymam szybszą i pewniejsza odpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteb Napisano 16 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2018 Mieliście rację, kd podłączone jak radziliscie i ampli na stand by puszcza sygnał dekodera. Mam jeszcze jedno pytanie. Co muszę ustawić aby móc pchnąć sygnał bezpośrednio z tv /YT, Netflix... / do kd ? OK, hdmi control przełączyć na On, przepraszam i raz jeszcze dziękuję! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts