Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

To mój pierwszy post zatem z góry przepraszam za treść

Ampli 485 + TV samsung + dekoder vectra + BR. TV z trzema hdmi w tym ARC. Bardzo proszę o pomoc w połączeniu tego zestawu, a już wyjaśniam o co mi chodzi.

Chciałbym móc oglądać TV /vectra/ na głośnikach TV, ALE chciałbym po wciśnięciu na pilocie Yamahy przycisku TV móc słuchać również przez KD.

Chciałbym móc usłyszeć przez KD to co oglądam na youtubie, netflixie, HBO GO /zatem poza dekoderem vectry/

Mam problem ze zdefiniowaniem ustawień hdmi oraz przycisków scene.

Obecnie:  Y hdmi out do RCA w TV, BR do gniazda BR

Bardzo proszę o pomoc połączeniu i konfiguracji

Napisano

BR, komp, Dekoder do HDMI w amplitunerze.

AMpli do złącza ARC w TV i załatwione.

8 godzin temu, barteb napisał:

Bardzo proszę o pomoc połączeniu i konfiguracji

Gdzie kupiłeś? Nie masz tam wsparcia w takich rzeczach?

Napisano

Niby tak a jednak nie do końca. Poniższe rozwiązanie mam wrazenie spowoduje, że za każdym razem będę słuchał tv przez kd, a nie oto mi chodzi. Chciałbym mieć wybór kiedy chcę słuchać przez głośniki tv a kiedy przez kd. Mylę się? 

Napisano

to już musisz liznąć trochę instrukcji - Yamahy osobiście nie znam.

Szukaj haseł ARC w kontekście dźwięku z TV na ampli KD i pass through, jeżeli chodzi o przepuszczenie na TV dźwięku przy wyłączonym ampli

Napisano

Mieliście rację, kd podłączone jak radziliscie i ampli na stand by puszcza sygnał dekodera. Mam jeszcze jedno pytanie. Co muszę ustawić aby móc pchnąć sygnał bezpośrednio z tv /YT, Netflix... / do kd ? 

OK, hdmi control przełączyć na On, przepraszam i raz jeszcze dziękuję!