piotress Napisano 24 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2008 Witam,Zastanawiam się nad takimi zestawem: Yamaha RX-497 (Stereo) lub RX-V463 (KD) + kolumny Magnat 880. Dużo już się naczytałem nad wyższością stereo nad KD ale czy rzeczywiście ? w przypadku tego samego producenta i jakby nie patrzeć tej samej półki cenowej czy odczuje rzeczywiście różnicę między tymi dwoma egzemplarzami w słuchaniu muzyki? W modelu RX-V463 kusi mnie głównie port USB i możliwość podłączenia podręcznej pamięci, ale nie ukrywam że jeżeli różnica w dźwięku byłaby większa na korzyść stereo to wybrałbym stereo. Niestety nie mam możliwości odsłuchu tych modeli.Muzyka której słucham to głównie rock, pokój do nagłośnienia ma 20m2.Jeżeli ktoś mógłby mi doradzić to byłbym wdzięczny.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 24 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2008 Jaka jest cena tych modeli Yamahy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotress Napisano 24 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2008 (edytowany) Mniej więcej kształtują się po tyle samo: 1 - 1,1k zł Edytowano 25 sierpnia 2008 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 24 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2008 Było już o tym pisane wielokrotnie ale powtórzę: za tę sama cenę ampli stereo ma dwie końcówki mocy a ampli KD pięć i jeszczejakieś dekodery .Fimy nie są instytucjami charytatywnymi więc wnioski wyciągni sam .Piszesz ,że zależy Ci na stereo a nie na "udzwiękowianiu" filmów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2008 Mało kiedy ampli do KD będzie dźwiękowe dobre jak stereo, tak jak zostało zauważone jest to kwestia wydatków - przyznam nie małych..wiadomo ... miarę jedzenia apetyt... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 24 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2008 .piotress będziesz chciał kiedyś podłączyć dobrego CD-ka albo lepsze kolumny i wtedy różnica będzie bardziej zauważalna/słyszalna/. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 24 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2008 Jezeli to ma Ci sluzyc do sluchania muzyki to inwestuj w wzmacniacz. Odpusc sobie amplituner Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 25 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2008 Kiedyś na pokrewnym forum pisałem o tym: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1043839.htmlMam nadzieję, że to pomoże Ci w dokonaniu wyboru.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 25 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2008 Pablo1964 proponuję abyś nie wstawiał w kółko linku do pokrewnego forum tylko napisz tutaj na forum.audio.com.pl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 25 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2008 Rzeczywiście, jest wiele tematów z dylematem stereo czy kino. Musiałbym w każdym powielać długi tekst. Tam natomiast jest to temat podwieszony, zawsze na pierwszej stronie. Przez to dostęp do niego jest wygodniejszy. Na tym forum nie ma takiej możliwości. Jeżeli link do pokrewnego forum jest niezgodny z regulaminem, przepraszam i proszę Moderatora o usunięcie.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts