alex alex Napisano 27 lipca 2019 Udostępnij Napisano 27 lipca 2019 Dnia 21.11.2018 o 00:16, maniomix napisał: Hej Przed chwilą wyniosłem się z hdtv forum - jakaś porażka, no ale ja nie o tym ? Potrzebuję waszej porady, ponieważ mój zestaw KD ma prawie 20 lat - Yamaha 440 plus set 5.1 Koda - i czas na zmianę Jak wygląda mój salon obecnie, widzicie na zdjęciu, kasy za dużo nie mam na ten moment, ale powiedzmy, że 2,5 tys do 3 tys znajdę. Najpierw kolumny, a potem amplituner? Sam nie wiem, zależy mi, żeby poczuć różnicę w stosunku do starego zestawu, który w bloku i salonie 20 m2 się sprawdzał powiedzmy, tak w salonie 50m2 nie bardzo i dlatego czas na zmianę. Budżet nie jest zbyt duży więc pomyślałem, że może na początek tylko kolumny na przód, potem amplituner, a z czasem reszta, dobrze kombinuję? No chyba, że da się inaczej, to chętnie się dowiem. Pozdrawiam Mariusz Na początek kupiłbym dwie kolumny na przody, a potem będę się martwił o resztę, dobry pomysł? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniomix Napisano 29 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2019 Cześć wszystkim Na początku dziękuję wszystkim za chęć niesienia pomocy, za rady i sugestie - DZIĘKI Chciałbym Was poinformować, że zakupiłem ampli Onkyo 686 i dwie Heco Aurora 1000. Podłączyłem i o dziwo - działa Póki co tylko dwie kolumny wymieniłem, reszta czyli centralny, sub i dwa tylne zostały Kody.... budżet nie jest z gumy No i jak popatrzyłem na ceny Heco, tych brakujących, to chyba długo pograją te Kody u mnie No i pytanie: dokupować w serii Heco czy szukać innych rozwiązań, nawet takich, że zostaną "na zawsze" Kody? A jak to gra? No cóż, w porównaniu do starych kolumn z przodu i ampli Yamahy "sprzed wojny", to szemrze, szczegóły się pojawiły a wcale bardzo głośno nie ustawiłem - tak, jestem zadowolony Zbierać kasę na serię Heco? pozdrawiam M Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marioxxl74 Napisano 29 lipca 2019 Udostępnij Napisano 29 lipca 2019 Ja myślę że central i sub powinieneś wymienić przy najbliższym dopływie gotówki 😉 a efekty to spokojnie mogą poczekać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 lipca 2019 Udostępnij Napisano 30 lipca 2019 Akurat heco z linii aurora czy też wcześniej MS ma dobry centralny i tyły a nie drogie. Biorąc pod uwagę oczywiście konkurencję. Moim zdaniem front wymień jak najwcześniej. Na tyły mozesz dozbierac i poczekać. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniomix Napisano 31 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 lipca 2019 (edytowany) Hej To taki mam od dzisiaj plan Ale....jak ja go uczepię nad ekranem, nie ma z tyłu "zaczepu" żadnego, stara Koda miała, a stać na podłodze nie może, wisi nad ekranem.... Edytowano 19 sierpnia 2019 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2019 Półeczka. Albo uchwyt na dwóch kątownikach. Pierwsze linki z google: https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fmeblownia.pl%2Fmedia%2Fproducts%2Fb367e921219011980acfb714d30c42e8%2Fimages%2Fthumbnail%2Flarge_stThumbnailPlugin.php.jpg%3Flm%3D1543908036&imgrefurl=https%3A%2F%2Fmeblownia.pl%2Fkatownik-montazowy-50mm-ocynk.html&docid=X9HuG3knRuWPCM&tbnid=VswxQtGWxHhzYM%3A&vet=10ahUKEwjc0derp-LjAhU14KYKHRxBCZgQMwhyKBYwFg..i&w=499&h=499&client=firefox-b-d&bih=654&biw=1366&q=kątownik&ved=0ahUKEwjc0derp-LjAhU14KYKHRxBCZgQMwhyKBYwFg&iact=mrc&uact=8 https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fstatic.abstore.pl%2Fimg%2Fsklep-agas%2Fef8d77a0-a09a-47e2-b652-32f4807f9feb%2Fl%2Fkatownik-bud-1-100x30x20-stalowy.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fsklep.agas.pl%2Fpozostale-katownik-bud-1-100x30x20-stalowy%2Cc141%2Cp4400%2Cpl.html&docid=Ku0cHUylIXlaLM&tbnid=fxeuRnf4-k1d5M%3A&vet=10ahUKEwjc0derp-LjAhU14KYKHRxBCZgQMwhXKAgwCA..i&w=500&h=500&client=firefox-b-d&bih=654&biw=1366&q=kątownik&ved=0ahUKEwjc0derp-LjAhU14KYKHRxBCZgQMwhXKAgwCA&iact=mrc&uact=8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atharvaconley Napisano 4 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2019 Dnia 21.11.2018 o 00:16, maniomix napisał: Hej Przed chwilą wyniosłem się z hdtv forum - jakaś porażka, no ale ja nie o tym ? Potrzebuję waszej porady, ponieważ mój zestaw KD ma prawie 20 lat - Yamaha 440 plus set 5.1 Koda - i czas na zmianę Jak wygląda mój salon obecnie, widzicie na zdjęciu, kasy za dużo nie mam na ten moment, ale powiedzmy, że 2,5 tys do 3 tys znajdę. Najpierw kolumny, a potem amplituner? Sam nie wiem, zależy mi, żeby poczuć różnicę w stosunku do starego zestawu, który w bloku i salonie 20 m2 się sprawdzał powiedzmy, tak w salonie 50m2 nie bardzo i dlatego czas na zmianę. Budżet nie jest zbyt duży więc pomyślałem, że może Nox Vidmate VLC na początek tylko kolumny na przód, potem amplituner, a z czasem reszta, dobrze kombinuję? No chyba, że da się inaczej, to chętnie się dowiem. Pozdrawiam Mariusz Moga byc takie same jak moje. Ostatnio je widzialem uzywane za 2-3tys za 5.0. Moga byc inne. Amplituner do takiego pokoju mozesz kupic mocny stary ale jary. Onkyo seria 8 uzywane od 1-2tysiace. Nowy taki klocek okolo 5tysiecy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 5 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2019 Dnia 27.07.2019 o 15:52, alex alex napisał: Na początek kupiłbym dwie kolumny na przody, a potem będę się martwił o resztę, dobry pomysł? Możesz wydać 4-5 razy więcej i możesz mieć "Mariana" Akustyka się kłania , taka kubatura i schody rozwala każdy set za grube tysiące PLN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2019 Co to znaczy mieć "mariana"? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RandyBonnette Napisano 15 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2019 (edytowany) Dnia 29.07.2019 o 17:44, maniomix napisał: Cześć wszystkim Na początku dziękuję wszystkim za chęć niesienia pomocy, za rady i sugestie - DZIĘKI Chciałbym Was poinformować, że zakupiłem ampli Onkyo 686 i dwie Heco Aurora 1000. Podłączyłem i o dziwo - działa Póki co tylko dwie kolumny wymieniłem, reszta czyli centralny, sub i dwa tylne zostały Kody.... budżet nie jest z gumy No i jak popatrzyłem na ceny Heco, tych brakujących, to chyba długo pograją te Kody u mnie No i pytanie: dokupować w serii Heco czy szukać innych rozwiązań, nawet takich, że zostaną "na zawsze" Kody? A jak to gra? No cóż, w porównaniu do starych kolumn z przodu i ampli Yamahy "sprzed wojny", to szemrze, szczegóły się pojawiły a wcale bardzo głośno nie ustawiłem - tak, jestem zadowolony write my essay fast Zbierać kasę na serię Heco? pozdrawiam M Cześć, Gdzie mogę znaleźć ampli Onkyo 686? Znalazłem Hero Aurora 1000 na optiport-audio - 792,00 £ Edytowano 15 sierpnia 2019 przez RandyBonnette Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniomix Napisano 18 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2019 Dnia 15.08.2019 o 09:07, RandyBonnette napisał: Cześć, Gdzie mogę znaleźć ampli Onkyo 686? Znalazłem Hero Aurora 1000 na optiport-audio - 792,00 £ Hej ja kupiłem tu: https://www.elektropunkt.pl/category/kino-domowe-amplitunery?filter=1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2019 U nas też jeszcze dostaniesz i masz forumowy rabat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts