cz58y Napisano 28 lipca 2006 Udostępnij Napisano 28 lipca 2006 Od pewnego czasu, wpadł mi w ucho Gordon Haskell, jeden z najbardziej enigmatycznych członków King Crimson, który niegdyś współpracował również z Cliffem Richard'em, Jimi Hendrix'em i Otisem Redding'em. Mówi o sobie: - "Byłem odludkiem, i stroniłem od ludzi przez wiele lat, ale w barach spotykałem wiele, naprawdę wiele ciekawych charakterów, postaci i historii które inspirowały moje piosenki". Te wszystkie spotkania zaowocowały powstaniem doskonałych utworów, opowiadających po prostu o życiu. O jego blaskach i cieniach, o radościach i smutkach. Jeśli ktoś zna balladę "How Wonderful You Are" to na pewno nie będzie zawiedziony słuchając płyty "All My Life". Album ten, to kompilacja utworów wybranych przez samego Haskell'a z trzech płyt artysty: "Butterfly China", "Hambledon Hill", "It’s Just A Plot To Drive You Crazy" wydanych przed płytą "Harry’s Bar". Ta płyta, to muzyka subtelna i delikatna, o lekko jazzującym klimacie, po prostu muzyczna doskonałość, a przesycona jego głębokim, lekko chropowatym głosem, przywołuje skojarzenia z najlepszymi tego gatunku, jak choćby Leonardem Cohen'em czy Chrisem Rea. Polecam tę, jak i inne płyty tego wykonawcy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 29 września 2006 Udostępnij Napisano 29 września 2006 Widziałem kiedyś w telewizji jego koncert, i bardzo podobały się mi śpiewane ballady. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 18 marca 2007 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2007 Kolekcja moja powiększyła się o kolejną płytę Gordon'a Haskell'a The Road To Harry's Bar. Tym razem jest to płyta DVD z koncertu, który odbył się w 2005 roku w Katowicach. Zarejestrowanych zostało 18 nagrań, w tym Nature Boy, Voodoo Dance i wiele innych, plus dodatkowo 3 video clipy. Płyta nagrana jest w systemie dźwięku DD5.1 oraz DTS, co gwarantuje wysoką jakość dżwięku. Sama muzyka, jest zachowana w klimacie, jaki reprezentuje Gordon Haskell, a więc są to ciepłe ballady. Polecam również te wydanie. http://www.merlin.com.pl/frontend/browse/p...t/4,431425.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 21 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2007 Z tego co wiem to dał też koncert w Radiowej Trójce ,czy ten występ był rejestrowany ? i czy można tego gdzieś posłuchać ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 23 kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2007 Koncert w Trójce owszem był, ale z tego co wiem, nie została wydana żadna płyta. Znalazłem fragmenty nagrań z płyty Harry's Bar z 2002 roku. Warto je przesłuchać. http://www.melo.pl/album/aid/11356 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts