Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam

Mam prośbe do forumowiczów o doradzenie w dobraniu głośników 5.1 do sprzętu ONKYO TX-SR604E.

Zakupiłem ten amplituner bo poprzedni PIONEER niestety poległ , do poprzedniego sprzętu były podłączone niskiej jakości głośniki AMTECH ,

ale jakoś dawały rade w dźwięk Audio i kinie , ale jak podłączyłem do Onkyo to strach się bać , dźwięk miałem lepszy w samsungu.

Chciałbym kupić coś używanego za rozsądną cenę w granicach do 1000zł , ale nie mam pojęcia jaka firma byłaby odpowiednia , jest tego troche na rynku ,

jedyne co znam to JAMO ale są też inne.

Bardzo bym prosił o jakieś porady , co by było odpowiedne do muzyki i kina.

Pozdrawiam

Napisano

Sorry że zawracam głowe z tymi kolumnami, mam pytanie odnośnie firmy KODA , czy są w miare dobre ?

Bo nie wszystkie typy kolumn mi pasują a mianowicie że kolumny muszą przylegać do ściany tylną ścianką , i muszą mieć bass=refleks z przodu.

Pytanie jakie są jeszcze dobre firmy kolumn ? jakimi firmami się sugerować ?

Napisano

Nie!

Omijamy te produkty,

Dnia 8.12.2018 o 14:02, deejayadam napisał:

Pytanie jakie są jeszcze dobre firmy kolumn ? jakimi firmami się sugerować ?

Mało masz? Quadral, Taga? Może Heco i Magnat Supreme. To tak dla uzupełnienia i abyś iał więcej czytania na święta :D

Piotr

Napisano
Dnia 8.12.2018 o 14:02, deejayadam napisał:

kolumny muszą przylegać do ściany tylną ścianką

a skąd taki szatański pomysł?! Kolumny, niezależnie, czy z BR z przodu, czy z tyłu, potrzebują choć odrobinę przestrzeni.

Napisano
2 godziny temu, Markcox napisał:

a skąd taki szatański pomysł?! Kolumny, niezależnie, czy z BR z przodu, czy z tyłu, potrzebują choć odrobinę przestrzeni.

Takie mam pomieszczenie że muszą być dostawione do ściany , jakaś tam luka jest między kolumną a ścianą .