Printer Napisano 7 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2018 Jak właściwie należy podłączyć kolumny 6 omowe do wzmacniacza lampowego z wyjściami: 4 i 8 omowymi? Wiem że bezpiecznym rozwiązaniem będzie połączenie takich kolumn do wyjśćia 4 omowego, ale to spowoduje spadek mocy, natomiast podłączenie do wyjścia 8 omowego może przeciążyć wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2018 Podłącz do 4 omów. Ale kiedyś słyszałem komentarz dystrybutora wzmacniaczy lampowych. "Bez różnicy". Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Printer Napisano 8 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2018 Tak też zrobiłem, lecz zastanawia mnie dlaczego produkuje się kolumny 6 ohmowe skoro wzmacniacze w 99% mają wyjścia 8 lub 4 ohm? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts