Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Chcę zgrać jakieś starocie, mam komputer z nagrywarką dvd. Podłaczałem magnet pod różne wejścia, tylko przy jednym słyszę w głośnikach dźwięk, ale jest on zniekształcony - jakby taki pierdzący no i jak daję nagrywanie w windows recorder to wychodzi mi cisza. Co może być źle?
Napisano
Aby zgrywać z magnetofonu na komputer, musi być prawidłowe podłączenie tych urządzeń, t/j wyjście z magnetofonu do wejścia AUDIO IN w komputerze (nie mylić z wejściem mikrofonowym). W kompie, w regulacji głośności głównej, powinno być otwarte wejście liniowe i na odpowiedniej wielkości ustawiony suwak wzmocnienia. Sygnał z magnetofonu, powinien być słyszalny na głośnikach kompa. Jażeli tak nie jest, to trzeba sprawdzić, czy prawidłowo zainstalowana jest dźwiękówka.
  • 2 weeks later...
Napisano
Jeżeli masz oprócz kompa jakiś wzmacniacz to podłącz magnetofon
bezpośrednio do niego i słuchaj .Jeżeli Twój magnetofon jest nienajwyższych
lotów to teraz na Allegro można kupić za śmieszne pieniądze niezłą maszynkę.
Ja kupiłem sobie Denona za 67 zł w b.dobrym stanie i jakież było moje zdziwienie gdy zapodałem mu kasetę z muzyką nagraną ponad 20-lat temu
na magnetofonie Technics /dolby-C/ i zagrał wprost niesamowice.
Myślałem,że wszystkie moje kasety nadają się już tylko do skasowania i nagrania od nowa a tu TDK MA60 typeIV z Jean Michelem Jarre taki odlot.
Nie jest to co prawda poziom audiofilskich realizacji na CD ale jak zapuszczam kasetę z tą muzyką moim kolegom to nie mogą uwierzyć,że kaseta została nagrana tak dawno /nie rozmagnesowała się ,wysokie tony
brzmią dobrze /.
Napisano
W granicach +/- 100 zł zwróć uwagę na Onkyo ,Denona T.E.A.C.-a.
Te które wymieniłem w wersji midi można kupić jeszcze taniej bo ludzie ich się pozbywają ze swoich wież lub sprzedali wieże a zostały im te magnetofony. Są one jeszcze w miarę nowe i nie wyekspoatowane ,nowe u dealera kosztują od 800-1200 zł. Mają przeważnie doby B,C i HX-pro.
Raczej nie mają pilota /był systemowy do całej wieży/.