Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich . Mam pytanie odnośnie sprzętu . Chciałbym kupić zestaw stereo do domu. ok 25 m2 Słucham raczej wszystkiego oprócz klasycznej jazzu rocka itp. Chciałbym podłączyć telewizor .Co powiecie na kolumny Taga Harmony TAV-616F SE   .  Co do amplitunera to właśnie nie wiem. Proszę o rade i z góry dziękuje.

Napisano

No to jeśli masz taki budżet to nie patrzysz na te kolumny. To model fajny przy wyborze ceny 2,5k może.

W 25 metrach rewelacja to Yamaha RN 602 + Heco 700, Można wymiennie zastosować Onkyo 8250.

Alternatywnie są jeszcze inne kolumny: Magnat 725, ELAC F6,  Dali Zensor 7, Monitor Audio Bronze 6,.....

Zapraszam na odsłuchy i po lepsze ceny.

Piotr

Napisano
3 godziny temu, S4Home napisał:

No to jeśli masz taki budżet to nie patrzysz na te kolumny. To model fajny przy wyborze ceny 2,5k może.

W 25 metrach rewelacja to Yamaha RN 602 + Heco 700, Można wymiennie zastosować Onkyo 8250.

Alternatywnie są jeszcze inne kolumny: Magnat 725, ELAC F6,  Dali Zensor 7, Monitor Audio Bronze 6,.....

Zapraszam na odsłuchy i po lepsze ceny.

Piotr

od 4000 do 5000 .Wole nowy. co powiesz o tych Taga Harmony TAV-616F SE 

No co Yamahy to rozmyślałem tez, ale co do Heco 700 to mój budżet został już przekroczony. Chciałbym białe kolumienki i dlatego pytałem o Taga Harmony ,ale skoro twierdzicie że to niezbyt dobry pomysł to ok. Widać oferty kolumn zawyżają mój budżet.

Napisano (edytowany)

Kupując amplitunera i kolumny u jednego sprzedawcy dostajesz rabat.Więc 5000zł się zmieścisz w budżecie za heco i Yamahę lub Onkyo, S4HOME daje ci propozycje które mieszczą się w twoim budżecie.

Edytowano przez Elizjum7919.
Napisano

A kto mi zagwarantuje to że za 5000 kupię heco i yamaha 602

Przed chwilą, jan sikorski napisał:

A kto mi zagwarantuje to że za 5000 kupię heco i yamaha 602

Skoro twierdzisz że Taga Harmony to nie za te pieniądze , tylko do 2,5k  to jakbym wybrał je to jaki amplituner by pasował do nich. Tylko że Taga kosztuje 2700 za dwie sztuki więc nie rozumiem jak mam  się zmieścić w tym do 2,5k

Napisano (edytowany)

Tak myślałem, że kolor kolumn ma tu znaczenie dlatego pytasz o te Tagi,od siebie polecam Ci jeszcze połączenie Onkyo tx8250+Polk Audio S50 lub s55 (białe) na ten metraż polecam te drugie,u mnie gra taki zestaw obecnie na 18m2.

Elizjum7919 ma rację,pisz do branży na priv i pytaj, często na takie zestawy są dobre rabaty.

Najlepiej i tak byś wybór sprzętu poparł przez odsłuch wcześniej,ja też stawiałem na Heco Aurora 700, często tu polecane i wybierane,ale w bezpośredniej konfrontacji z Polk Audio s55 na odsłuchu, wygrały Polki.

Odsłuch to podstawa, można powiedzieć obowiązek,czy to będzie Heco czy inne kolumny to najlepiej jak sam posłuchasz i wybierzesz.

Edytowano przez maverick2005
Napisano (edytowany)
7 minut temu, jan sikorski napisał:

Ok dziękuje za odpowiedzi. Tylko że mam dość daleko żeby jechać na odsłuch ale czas pokaże. Pozdrawiam

To skorzystaj z opcji wypożyczenia do domu,bezpieczniej niż wtopić 400-5000 i potem żałować, ewentualnie zakup przez neta to masz możliwość odstąpić od umowy w ciągu 14 dni i zwrócić sprzęt.

Edytowano przez maverick2005
Napisano

Mówię ci że w cenie której szukasz nie patrzysz na model taga 616. 

Zrobię ci odpowiednią cenę tak żebyś się zmieścił a wybrał znacznie lepszą cenę. I wybór jest wtedy w produktach znacznie lepszych 

Zapraszam

Piotr

Napisano
12 minut temu, S4Home napisał:

Mówię ci że w cenie której szukasz nie patrzysz na model taga 616. 

Zrobię ci odpowiednią cenę tak żebyś się zmieścił a wybrał znacznie lepszą cenę. I wybór jest wtedy w produktach znacznie lepszych 

Zapraszam

Piotr

Popieram w 100%,Piotr dobrze radzi, polać mu ?

Napisano
32 minuty temu, S4Home napisał:

No i przez was już zachwiany chodzę :)

heheje żartuje. Ale dzięki! Kiedyś zrobimy dni otwarte w salonie i zaprosimy całe forum :)

Piotr

Dzięki za info. Tylko nie wiem gdzie Piotr przesiaduje żebym miał się tam wybrać/

Napisano

Ja w Krakowie, Jestem też czasem w salonie w Oświecimiu. Ale nie wolno tam zostawiać dla mnie smakołyków bo "koledzy" się czają :D

Żartuje, nic nie trzeba. Ważne że jesteś zadowolony. I że mogę Wam pomóc.

Piotr