RSz Napisano 12 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2018 Witam, wkrótce stanę się posiadaczem amplitunera Denon Avr-x1500h. Ze względu na ograniczony (czasowo) budżet chcę w pierwszej kolejności rozbudować zestaw o soundbar oraz subwoofer (później dokupię kolumny sufitowe... czytałem kilka wątków na forum, że nie jest to najszczęśliwsze rozwiązanie, ale kable mam już wypowadzone bez możliwości schowania ich w maskownicach). Salon ma 25m2, zestaw będzie używany głównie przy oglądaniu filmów, czasami konsola/muzyka. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie przy budżecie do 2 tysięcy (na soundbar i subwoofer oczywiście). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2018 Witaj, YYYyyyyie rozumiem. Soundbaru nie łączysz z amplitunerem. To dwa rożne systemy. Soundbar ma swoje zasilanie nie potrzebuje amplitunera. Do amplitunera podłączamy kolumny a nie takie pierdziawki. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSz Napisano 13 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 2018 Dziękuję za odpowiedź. W takim razie jak mogę teraz rozbudować ten zestaw? Subwoofer i kolumna centralna? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 13 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2018 (edytowany) sama kolumna centralna z samym sub'em też nie specjalnie ma sens. W jakim w ogóle budżecie zamierzasz się poruszać? EDIT: ok, teraz wyłapałem, że 2k na soundbar. Ale soundbar został już wyeliminowany - budżet dalej pozostaje ten sam? Edytowano 13 grudnia 2018 przez Markcox Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSz Napisano 13 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 2018 Na ten moment budżet pozostaje, ewentualnie jeśli to będzie kwestia kilku stówek mogę pomyśleć. Zestaw będzie do rozbudowy, ale amplituner jest prezentem pod choinkę i chcę, żeby można było go podczas świąt w jakikolwiek sposób podłączyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 13 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2018 to napisz na PW do branżowców "kręcących" się tutaj na forum o ofertę cenową np. zestawu TAGA 606, czy Quadral 6500 (często polecane zestawy w tych pieniądzach), pewnie w budżecie uda się je zmieścić z jakimś sensownym subwooferem i będziesz miał od razu cały komplet Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2018 Albo kupujesz od razu 5 kolumn i później suba. Albo kupujesz teraz 2 kolumny a później resztę. No bardziej to działa w tą stronę. Zależy ile masz do wydania? Jaki czas mija pomiędzy zakupami? Czego oczekujesz? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts