Frodro Napisano 21 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2018 Witam Was, mam pytanie bo sam nie jestem w stanie sobie poradzić. Posiadam zestaw: - amplituner Denon AVR-X1400H - głośniki Wilson Estrada 5.0 - WILSON SUB-10 . Mam dwa problemy z subem. Mam ustawione na tryb pracy auto, lecz nie zawsze się włączą lub w trakcie oglądania sam się wyłączy. Słyszałem, iż trzeba coś ustawić w amplitunerze. Drugi temat to jak powinien poprawnie być ustawiony przełącznik fazy i jak to sprawdzić. Z góry dziękuje za Waszą pomoc. Dopiero zaczynam zabawę z tego typu sprzętem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 22 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2018 to raczej nie jest kwestia fazy. Sub'a masz ustawionego (w subie, nie w ampli. Ustawienia w ampli nie mają nic wspólnego z tego rodzaju problemem) na "auto" (czy jemu podobne nazewnictwo), przy słabszym sygnale na kanale LFE po prostu się wyłącza, gdyż sam nie odczuwa potrzeby pracowania. Potwierdź, bądź zaprzecz, będziemy szukać dalej. Wrzuć ew. zdjęcia pleców suba, co tam nakręciłeś w ustawieniach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodro Napisano 22 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2018 Zdjęcia co do ustawień suba i amplitunera. Co do fazy, to jak powinien być ustawiony? Jestem ciekaw jakie zalecicie rozwiązanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 22 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2018 przełącz sub'a z "auto" na "on" i problem z wyłączaniem będziesz miał z głowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodro Napisano 22 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2018 Jakiś sposób by jednak był ustawiony na auto? Jaka faza powinna być ustawiona? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 22 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2018 fazę zostaw w spokoju... w takim układzie przycisz go na samym subie (dość mocno masz go podkręconego, zupełnie niepotrzebnie), a wzmocnij sygnał w samym ampli. Powinno pomóc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodro Napisano 22 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2018 Czyli zastawiam go włączonego, faza zostaje na 0. Przykręcam Volume i poziom subwoofera podkręcamy z 0 dB na ile? Crossover zostawiam na takim poziomie jak jest? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 22 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2018 (edytowany) Faza0 umnie Yamacha sama fazę wychwytuję volum 10 alb0 12 sam musisz wychwycic zwrotnica na maxa Edytowano 22 grudnia 2018 przez spinacz66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodro Napisano 22 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2018 Crossover skręcone, volume na sub na polowe a w amplitunerze dodane dB i śmiga. Co do automatycznego włączania jakiś pomysł? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 22 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2018 (edytowany) ustaw go na on sub jest slaby Edytowano 22 grudnia 2018 przez spinacz66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 22 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2018 generalnie to skręć crossover na max. vol ustaw mniej więcej na godzinę 10-11 i zrób jeszcze raz kalibrację Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodro Napisano 22 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2018 2 godziny temu, spinacz66 napisał: ustaw go na on sub jest slaby W jakim sensie słaby? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2018 Mocowo. Musisz go mieć włączonego bo inaczej będzie właśnie robił takie pykanie co chwilę. Nie wychwytuje słabego sygnału. Może ma te za krótki ustawiony czas do gaszenia. Tego się nie dowiesz. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts