Dark24 #1 Napisano 16 września 2008 Czesc mialem problem z cd - nie chcial czytac lub czytal ale przeskakiwal po sciezkach lub cofal sie rozne cuda robil wiec wymienilem glowice bo myslalem ze jest brudna i nie chce odtwarzac ale po wymianie glowicy odczytuje czas ale jak wciskam PLAY to znow sie dzieja takie cyrki wiec sam nie wiem co moze byc juz w tym cd czy ktos moze mi doradzic lub mial takie dziwne przygody z cd, cd jest marki sony. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perkoz_1 #2 Napisano 17 września 2008 Dark24Zarzuć ten problem na www.audiostereo.pl. My tutaj są w większości Audiofile a tam jest spora rzesza fachmanów po elektronice. Jest nawet jeden super spec po Soniaczach.Pomogą. Z mojej ojcowskiej intuicji i użytkownika bardzo leciwego aczkolwiek jarego CD Sony wynika, że:- nie odlutowana została zwora na nowym laserze;- nababrane jest przy potencjometrach regulacyjnych na laserze;- zainstalowany został nie ten typ lasera;- ktoś cię wrobił w "niby dobry" a jednak zdechnięty laser.A swoją drogą trzeba by było nam napisać co to jest za CD-ek. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dark24 #3 Napisano 22 września 2008 Czesc jest to miniwierza Sony dhc - md 373 i ( cd,md,radio ) i tylko cos ten odtwarzacz cd cos nie dziala. Co do lasera to model kss-213b jak sie nie myle i wymienilem na taki sam i nawet Made in Japan ale dalej sa takie zdazrenia jak pisalem, dzis bylem w serwisie i koles mi powiedzial ze to byc nie laser a cos innego juz nie mowiac o kosztach robocizny i czesci hmm i co z tym fantem zrobic P.S dziekuje za odpowiedz w tej sprawie, chyba ze ktos moze jeszcze cos podpowidziec. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach