Skocz do zawartości

Kino domowe za ok 2tys PLN. Pioneer, Yamaha czy Sony?

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Cześć,

potrzebuję kina domowego do salonu ok 20m2 i telewizora sony 55xe7005.
Zastanawiam się nad trzema modelami:
1. Sony BDV-E6100
2. Pioneer HTP-075
3. YAMAHA YHT 1840

4. PIONEER VSX531K + SES21 (+ za darmo w jednym ze sklepów mogę mieć subwoofer) -ta oferta jest limitowana, do dziś do końca dnia - pewnie nie uda mi się kupić więc prosiłbym o informację czy jest faktycznie dużo lepsze od 3 powyższych.

Głównie filmy 5.1, czasem gry z konsoli, muzyka z Youtube, czasem jakieś płyty cd z muzyką rockową. Prosiłbym o informację, które najlepiej wybrać.
Sony bardzo mi odpowiada - jest najtańsze, sparowałoby się fajnie z TV, ma sterownik dźwięku Logic.
Pioneer i Yamaha kojarzy mi się bardziej ze sprzętem audio, ale pewnie w tym budżecie w niczym nie będą lepsze od tego sony? A może nawet gorsze, bo płacimy tez za markę i mylne pozory audiofilstwa w tym przypadku, a moc jest prawie o połowę mniejsza + musiałbym osobno dokupić odtwarzacz cd.

Dzięki za pomoc :)
Nie chcę zestawu stereo - miałem już w domu, ale chcę teraz kupić zwykłe KD.

Edytowano przez Mavver
Napisano (edytowany)

Trochę obawiam się sprzętu używanego, bo boje się, że napęd i sam laser nie będzie działał jak powinien.
W takiej sytuacji chcąc polepszyć doznania podczas oglądania filmu zostaje mi wydać co najmniej 5-10 tys PLN, albo słuchać z głośników telewizora?

Powiedzcie chociaż proszę, który z wymienionych zestaw jest najmniej zły (1, 2 czy 3) i dlaczego.

Edytowano przez Mavver