Duszek Napisano 3 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2019 Witam, tak jak w temacie, czym różnią się te słuchawki ? Wiem że fundamentalna różnica jest taka że jedne są przystosowane do Androida drugie do iOS. Jednak wersja "g" jest obecnie bardzo trudno dostępna czy wersja "i" będzie działać prawidłowo pod androidem ? Czy wie ktoś dlaczego nagle wycofano te słuchawki z rynku ? Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2019 (edytowany) Jeśli różnica polega na tym że jedne są zgodne z telefonami z androidem a drugie iOS , to różnią się najprawdopodobniej tylko przewodem, który w nich jest wymienny. W wtyku jack 3,5 mm różnią się kolejnością pinów masy i mikrofonu. Są w sprzedaży przejściówki naprawiające ten problem. Jednak niema pewności czy przyciski głośności będą działały. https://allegro.pl/artykul/test-sennheiser-hd-4-30i-mobilne-i-rozrywkowe-sluchawki-Lva8m9AvKCY Edytowano 4 stycznia 2019 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 4 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2019 Według naszych doświadczeń deklaracje producenta są zazwyczaj ostateczne. Próbowałam kilka modeli słuchawek dedykowanych wyłącznie do Androida podłączać pod iPhone i odwrotnie i pilot nigdy nie działał. Tych konkretnych Sennheiserów w ten sposób nie testowałam, ale nie liczyłabym na przełom w tej sprawie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2019 SENNHEISER HD 4.40 BT można obecnie kupić w cenie SENNHEISER HD 4.30G i pewnie z tego powodu nie maja one sensu egzystować równocześnie. Z drugiej strony gdyby były tańsze stanowiły by konkurencję dla 2.20 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duszek Napisano 4 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2019 Dziękuje za odpowiedzi. Chciałbym je sobie sprawić (4.30). Mam jednak takie pytanie czy jakość dźwięku nie będzie lepsza w tych z przewodem ? Jakoś mam uprzedzenie do słuchawek bezprzewodowych za 350 zł, skoro tyle samo kosztują przewodowe. Nie wiem chyba jakaś bariera psychologiczna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2019 (edytowany) To te same słuchawki, tylko w wersji bezprzewodowej jest dodatkowa elektronika i można je używać z przewodem. Z założenia ta wersja jest droższa. Jest jeszcze droższa wersja 4.50 BTNC wyposażone jaszcze w system aktywnej redukcji dźwięków z otoczenia. Edytowano 4 stycznia 2019 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts