cinek25pl Napisano 15 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 (edytowany) Witam. Od wczoraj jestem w posiadaniu tego właśnie wzmacniacza. Moje pytanie do Was czy to dobry wzmacniacz? Co o nim sądzicie? Miałem kupować Cambridge Audio A1, ale trafiła się okazja i wziąłem ten. W sieci są dość dobre opinie na jego temat, ale nie ma ich za dużo. Dobrze zrobiłem? Pozdrawiam. Edytowano 15 stycznia 2019 przez cinek25pl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2019 Skoro go masz to nam powiedz. Czekamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek25pl Napisano 16 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 2019 14 godzin temu, S4Home napisał: Skoro go masz to nam powiedz. Czekamy Nie jestem jakimś audiofilem. Wcześniej miałem UNITRE PW7020 i jakieś kolumny z wieży 60W. Przy tamtym sprzęcie o niebo lepiej. Według mnie po dwóch dniach odsłuchu wydaje mi się dobrym wzmacniaczem. Czysty dźwięk, dobry bas. Jak na moje potrzeby wystarczający. Jestem tylko ciekaw czy za kwotę około 300 zł można dostać coś lepszego. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2019 (edytowany) A po co szukać, skoro jest lepiej? Telefunken to dobra firma. Jak jest okej to np. poszukalbym lepszych kolumn. Pozdrawiam Edytowano 16 stycznia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2019 Jak już masz to zostaw. Za 300 zł spora szansa że kupisz uszkodzonego szrota. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek25pl Napisano 17 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2019 (edytowany) 1 godzinę temu, S4Home napisał: Jak już masz to zostaw. Za 300 zł spora szansa że kupisz uszkodzonego szrota. Piotr Kolumny też są zmienione. Nie napisałem w pierwszym poście. Obecnie mam dwa zestawy kolumn, ale jedne pójdą na sprzedaż. Jedne to monitory Jamo J-71, a drugie to podłogówki UNITRA Tonsil ZG60C115. I chyba właśnie te Unitry pójdą na sprzedaż ponieważ trochę dużo miejsca zajmują. W Unitrach więcej basu, ale w Jamo czystszy dźwięk. Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie wzmacniacza a mianowicie chodzi o moc? Na niektórych stronach czytałem, że ma on 50W zarówno przy 4 jak i przy 8 Ohm. Czy to możliwe? Edytowano 17 stycznia 2019 przez cinek25pl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2019 Możliwe. Ale w tym modelu? Tak wydajne wzmacniacze robi ..... Robił. Nad. Powerdrive trzymał moc bez względu na impedancję. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 17 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2019 @cinek25pl Twój wzmacniacz przy 4 omach generuje moc 70W. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek25pl Napisano 17 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2019 14 minut temu, 1Ender napisał: @cinek25pl Twój wzmacniacz przy 4 omach generuje moc 70W. Pozdrawiam Moc muzyczna 70W, RMS 50W przy 4Ohm. Skoro tak to czy ten wzmacniacz nie będzie za mocny do tych kolumn które posiadam? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 17 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2019 Impedancja w jamo nie jest jasno określona ? Powinno być dobrze. Ale dla bezpieczeństwa nie graj na full ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2019 6 godzin temu, cinek25pl napisał: Moc muzyczna 70W, RMS 50W przy 4Ohm. Skoro tak to czy ten wzmacniacz nie będzie za mocny do tych kolumn które posiadam? Nie ma za mocnego wzmacniacz do kolumn. Takie pojęcie nie istnieje. Na odwrót tak. Za słaby. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek25pl Napisano 18 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2019 Dziękuje koledzy S4Home i 1Ender za pomoc. Myślę, że temat do zamknięcia. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 18 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2019 @cinek25pl Myślę, że jeszcze nie do zamknięcia ? Opisz nam za jakiś czas jak Ci się podoba prezentacja dźwięku na tym zestawieniu. Później możemy pomyśleć, o ewentualnych zmianach. Np. dobrania innych kolumn czy chociażby przewodów. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek25pl Napisano 5 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 maja 2020 Witam. Długo się nie odzywałem. Kolumny Jamo okazały się jednak zbyt męczące przy dłuższym słuchaniu. Okazało się, że nisko tonowe wsadzone do nich to były jakieś głośniczki no name. Zmieniłem je i obecnie mam kolumny Telefunken Tl 600 i muszę powiedzieć, że jest o niebo lepiej. Wzmacniacz został ten sam ponieważ to dobry sprzęt i gra porządnie. Nachodzi mnie jednak na jakiś amplituner vintage oczywiście wzmacniacz zostaje. Podobają mi się te stare amplitunery w drewnie ze wskaźnikami wychyłowymi i pięknym podświetleniem. Możecie koledzy coś polecić nie za grube miliony. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts