Dawid Szumilas Napisano 15 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 (edytowany) Witam Noszę się z zamiarem wymiany mojego amplitunera (onkyo sr606) na coś mocniejszego bo wydaje mi sie, że od 2/3 skali głośności już zaczyna przegrywać z kolumnami (fronty to Jamo s 708 a na tyłach są fronty z Vardus 300). Muzyka i filmy w proporcjach 50/50, muzyka klubowa. Do tego posiadam subwoofer SVS NSD 12. Muzyki słucham w trybir stereo z użyciem subwoofera. Metraż to 20 m kw. Źródło to PC połączony toslinkiem. Poszukuje sprzętu używanego. Nie zależy mi na pierdołach w ampli, najważniejsza jest jakość dźwięku i trochę dekoderów do kina, no i by ogarnął te kolumny. Pozdrawiam Edytowano 15 stycznia 2019 przez Dawid Szumilas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 15 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 Miałem Onkyo 606 z zestawem Mission m34i 5.0 sub JBLe150 przy 25m2 i nie miałem takiego odczucia ,że jest za słaby. Jak coś mocnego to tylko Onkyo seria 8 lub jeszcze lepiej 9. Opisz wrażenia jak już przyjdzie sprzęt bo sam kiedyś chciałem wymienić na Onkyo 8XX ,a skończyło się na Yamaha 683 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2019 Fronty na tyły? To może one pobierają za dużo prądu? Po co takie udziwnienia? Za taką kasę może kupisz starsze Onkyo 805. Będzie wiekowe. Gra lepiej. Ale swoje na pewno już przeszło. Ewentualnie wyższe starsze modele Yamahy ale bez DTS HD. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid Szumilas Napisano 16 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 2019 (edytowany) Te tyły to taki plan na przyszłość (zmieniłem fronty na Jamo i chcialem je jakoś wykorzystać) aktualnie są te malutkie z zestawu Vardus 300. Te Jamo są trudne trochę dla wzmacniacza bo wg producenta mają 6ohm a w testach wychodzi, że bliżej im do 4. A onkyo s875 lub 809? Edytowano 16 stycznia 2019 przez Dawid Szumilas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2019 875 to model wyższy od 805 z tego samego roku. 809 jest znacznie droższy. Jak znajdziesz w tej cenie to warto. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid Szumilas Napisano 21 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 stycznia 2019 A Marantz 6008? Na innym forum mi go polecili, jest trochę droższy ale mówią, że warto dołożyć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2019 To model konkurencyjny do 805tki. Dobry model. Trwały. Muzykalny. Nie ma takiej dynamiki w kinie. Ale jak najbardziej godny polecenia. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid Szumilas Napisano 22 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 stycznia 2019 To na placu boju zostały Onkyo 809 i 805 oraz Marantz 6008, który z nich najlepiej się sprawdzi w muzyce jakiej słucham i najlepiej poradzi sobie z tymi dość trudnymi kolumnami Jamo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2019 Z trudnymi kolumnami lepiej poradzi sobie Onkyo. Model 809 jest też nowszy. Jeśli jego stan jest dobry i możesz go sprawdzić to stawiał bym na niego. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts