michal40 Napisano 20 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2019 Czesc Szukam starszego (zdaje się że od 2011roku takie cuda były produkowane) amplitunera AV z możliwością podlaczenia 5 gloników i wejsciem oraz wyjsciem HDMI (dzwięk DTS HD z plyt Blueray), siecią Ethernet (radia internetowe) i złaczem USB (podłaczenie HDD i odtwarzanie FLAC). Zalezy mi na mocy minimum 100W/kanał, oraz cenie na rynku wtornym max 1000zł Które modele amplitunerow mogą spełnic te wymagania i (dodatkowo) - ktory z nich zagra najlepiej w stereo? :) pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2019 Takich modeli masz dośc dużo. Onkyo od modeli 605 w nowsze Denon tu polecam od 1910 w nowsze Yamaha 667 w nowsze. Marantz tu nie pamiętam od którego modelu mają HD - 5008? MArantz zagra najlepiej w stereo. Yamaha oraz Onkyo w kinie. Denon jest czymś pośrodku. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal40 Napisano 21 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 stycznia 2019 dzieki, Onkyo i Denon maja problemy z elektronika (padajace HDMI, nie włączajace sie ampli), Yamaha gra górą , a Marantz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2019 Yyyy o czym piszesz? Przeczytałeś coś w tematach z 2010 roku chyba Kilku krotnie pisałem że wiedza zdobyta z wątków forumowych, starych, nie do końca wiadomego pochodzenia jest wiedzą nic nie wartą. Które Onkyo i Denony padały HDMI? Która Yamaha gra górą? Czekamy Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 22 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2019 Dnia 21.01.2019 o 08:54, michal40 napisał: Onkyo i Denon maja problemy z elektronika (padajace HDMI, nie włączajace sie ampli Mialem onkyo 606 chyba okolo 8lat i nigdy nie mialem z nim zadnego problemu. I tez robilem na nim rozne cyrki z niewiedzy oczywiscie i mimo tego nie odmowil posluszenstwa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2019 Ja natomiast miałem jako radio Onkyo 607. Też HDMI wszystkie grały. Kolega do tej pory używa już lat....... nie wiem Denona 4310 i też nic. HDMI to była inna sprawa. O wstawianiu do szafek to już nikt nie pisze. O przegrzewaniu amplitunerów też nikt. Najłatwiej na forum napisać "Zepsuł się. Nie polecam". Ale czemu? Czy tp wina użytkownika to już przemilczeć. Ciekawe czy kolega się odezwie Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal40 Napisano 1 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2019 odezwę się, kupilem nowe TX-8130 :) do zainteresowanych - poczytajcie temat na elektroda o onkyo i walce z naprawami tego sprzetu :) POsiadacze zachwalają, bo chcą to kiedys odsprzedać :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 2 lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 lutego 2019 13 godzin temu, michal40 napisał: POsiadacze zachwalają, bo chcą to kiedys odsprzedać Ja miałem onkyo 606 i sprzedałem. I nadal polecam jeśli ktoś szuka amplitunera używanego. Nigdy nie miałem z nim żadnych problemów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 lutego 2019 Dnia 2.02.2019 o 00:47, michal40 napisał: do zainteresowanych - poczytajcie temat na elektroda o onkyo i walce z naprawami tego sprzetu Jestem zainteresowany, zapodaj. Dnia 2.02.2019 o 14:44, modelarz01 napisał: Ja miałem onkyo 606 i sprzedałem. I nadal polecam jeśli ktoś szuka amplitunera używanego. Nigdy nie miałem z nim żadnych problemów. Ja miałem 605 - w której po 10 latach przestał działać pilot. Chyba też tam napisze że nie polecam. No bo jak to. 607 - w której radio troszkę szumiało Oraz 905 której do tej pory żałuje że sprzedałem. U kumpli gra 8050 i 8150. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 4 lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 lutego 2019 7 godzin temu, S4Home napisał: Ja miałem 605 - w której po 10 latach przestał działać pilot Ja miałem problem z pilotem w 606 ale dlatego ,że tam była jakaś dziwna blokada , którą można było odblokować czytając instrukcję. Ja nie czytałem ponieważ działały mi dwa na szczęście guziki do podgłaśniana i ściszania (mi wystarczyło Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 lutego 2019 Mój się ewidentnie posypał. Bo nie działała tylko głośność reszta wszystko ok. Tak bo one były programowalne. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraniz Napisano 22 lutego 2019 Udostępnij Napisano 22 lutego 2019 (edytowany) Dnia 20.01.2019 o 18:22, michal40 napisał: Czesc Szukam starszego (zdaje się że od 2011roku takie cuda były produkowane) amplitunera AV z możliwością podlaczenia 5 gloników i wejsciem oraz wyjsciem HDMI (dzwięk DTS HD z plyt Blueray), siecią Ethernet (radia internetowe) i złaczem USB (podłaczenie HDD i odtwarzanie FLAC). Redtube Beeg Spankbang Które modele amplitunerow mogą spełnic te wymagania i (dodatkowo) - ktory z nich zagra najlepiej w stereo? pozdrawiam MArantz zagra najlepiej w stereo. Yamaha oraz Onkyo w kinie. Denon jest czymś pośrodku. Edytowano 22 lutego 2019 przez seraniz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 lutego 2019 Padło tu kilka modeli, Może rozwiniesz które gdzie i jak? Czy tak generalizujesz marką? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts