Bubus Napisano 25 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2019 Witam wszystkich :-) zakupilem w bardzo okazyjnej cenie zestaw glosnikow 5.0 Path z Kruger Matz (Wiem ze nie jest to cos wspanialego) ale cena byla wyjatkowo niska więc się skusiłem, zestaw był przeceniony z 4999 na 2499. Teraz moje pytanie czy amplituner onkyo 686 to dobry wybór do tych kolumn czy wybrać coś z mniejszą mocą? Proszę o porade Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2019 Witaj, w podobnym budżecie masz tak naorawdę trzy amplitunery - wspomniany Onkyo TX-NR686, Denon AVR-X2500H i Yamaha RX-V685. Pod względem wyposażenia jest podobnie, wszystkie urządzenia są nowoczesne i gotowe na nowe standardy, różnice są natomiast słyszalny przy bezpośrednim porównaniu. Onkyo jest bardzo uniwersalne, oferuje szybki, swobodny, dynamiczny dźwięk. Bardzo dobrze sprawdzi się tak w muzyce, jak i kinie domowym. Denon jest cieplejszy, bardziej plastyczny, dociążony. To dobry wybór jeśli słuchamy dużo muzyki i preferujemy raczej relaksujący dzwięk. Yamaha natomiast jest najbardziej ofensywna, wyraźnie eksponuje skraje pasma, gra efekciarsko. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porownania oraz indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubus Napisano 25 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 stycznia 2019 (edytowany) Dzieki za obszerne info, natomiast martwie się jedną rzeczą. Kolumny głowne maja 6ohm i max 120w natomaist onkyo przy 6ohm ma 165w na kanał, nie zniszcze w ten sposób kolumn? Ps. Prowadzicie Panowie sprzedaż wysyłkową? Edytowano 25 stycznia 2019 przez Bubus Dodanie pytania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 25 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2019 to jest moc podana przy jednym wysterowanym kanale. Przy obciążeniu pięciu, moc na każdy z nich znacznie spada, więc możesz być spokojny, że tych 165W na kanał na pewno nie uświadczysz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubus Napisano 25 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 stycznia 2019 Ok. Więc np. W trybie stereo też mogę spać spokojnie? ? ps. Sprzedaż wysyłkowa, jest to możliwa u Państwa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 25 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2019 2 minuty temu, Bubus napisał: mogę spać spokojnie? ? spokojnie, bez stresów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubus Napisano 25 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 stycznia 2019 Jeśli w "stereo" też nie zniszcze głośników to fajnie, tego się bałem. Jutro wysyłam priv z prośbą o wycenę denona i onkyo. Dobranoc wszystkim :-). Dzieki za pomoc! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts