Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam 

Zastanawiam się nad zakupem maliny 3b+ oraz karty dźwiękowej HiFiBerry DAC+ Pro RCA. Prawdopodobnie powyższa karta nie jest kompatybilna z tą wersją maliny. Doradzcie proszę czy kupić starszą wersję maliny i czy nie będzie problemu z konfiguracją karty dźwiękowej? Na stronie konfiguracyjnej karty dźwiękowej wyświetla się komunikat o braku wsparcia. Czy będę mógł tę kartę zainstalować bez problemu w starszym modelu maliny? Prosba o pomoc. 

IMG_20190203_104411.jpg

Napisano
22 minuty temu, Piotrs napisał:

Zastanawiam się nad zakupem maliny 3b+ oraz karty dźwiękowej HiFiBerry DAC+ Pro RCA.

To dziwne , bo zrobiłem 9 szt. maliny / ostatnią dwa tygodnie temu/ w oparciu o tą kartę i wszystko śmiga. Dla ścisłości mówimy o 

https://botland.com.pl/pl/moduly-i-zestawy-raspberry-pi-3-b-a-plus/11142-raspberry-pi-3-model-b-wifi-dual-band-bluetooth-1gb-ram-14ghz-7131796402594.html

+

https://botland.com.pl/pl/raspberry-pi-karty-dzwiekowe-i-hifiberry/5065-hifiberry-dac-pro-rca-karta-dzwiekowa-do-raspberry-pi-32bazero-4260439550088.html

Nie znalazłem też na stronie producenta informacji którą przedstawiłeś. Podeślij link.

Jaki program chciałbyś wgrać w Malinę ? Ja nigdy nie korzystałem z żadnego instalatora , więc nie bardzo wiem o co tu chodzi :) 

Możesz zadzwonić do "Botlandu" i zapytać jak się sprawy mają.

Napisano (edytowany)
21 godzin temu, Piotrs napisał:

Dzięki za odpowiedź. Tak, taki zestaw mnie interesuje. Link do strony konfiguracji https://www.hifiberry.com/build/documentation/hifiberry-installer/ Jeśli jest możliwość innej konfiguracji to proszę o podpowiedź ? Słyszałem o programie Volumio, ale jest on chyba płatny. Znasz może jakieś inne programy? 

Volumio jest darmowe, o ile nie potrzebujesz natywnej obsługi Tidal lub Qobuz.

Edytowano przez kukocz
Napisano

Możesz, ale z użyciem bubbleupnp tak jak np. w Moode. Czyli potrzebujesz aplikacji obsługującej bubbleupnp która będzie przekazywać strumień do volumio. 

W przypadku natywnej obsługi, tidal jest wbudowany w volumio. I chyba jest to jedyna dystrybucja obsługująca tidala w ten sposób. Przynajmniej ja nie znalazłem innej.

Napisano
Dnia 3.02.2019 o 12:43, Piotrs napisał:

Słyszałem o programie Volumio, ale jest on chyba płatny. Znasz może jakieś inne programy? 

Mam dwie Maliny , jedna tylko do muzyki z Volumio , korzystam ze Spotify, Radia Paradise / flack/ ,TuneIn,  i działa idealnie. Druga w głównym systemie do muzyki i filmów z wgranym opartym na Kodi programem OSMC . Jak chcesz wyłącznie muzykę zostaje Volumio , My Volumio / płatne/, Moode.