skywalker1978 Napisano 5 lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 lutego 2019 Cześć, Chciałem zapytać czy i jakie uchwyty polecacie do głośników surroudnowych Monitor Audio RX FX? Czy lepiej zawiesić je płasko na tylnej ścianie za miejscem odsłuchu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 lutego 2019 Płasko. One są pod do dedykowane. Już o tym gadaliśmy. Ale do rzeczy że założyłeś wątek bo czasem chłopaki na prawdę wrzucają świetne pomysły czeksmy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skywalker1978 Napisano 6 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2019 Sorki, zupełnie nie chciałem podążać Twojej opinii. Jestem mocno dociekliwy i ciekawilo mnie co ewentualnie inni mają do powiedzenia. Mam nadzieję że się nie obraziłes. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 lutego 2019 Nie nie. Nie zrozum mnie źle. Powielone swoją opinię tu żeby było jasno. Ale na prawdę chce zobaczyć bo chłopaki tutaj potrafią coś fajnego skrobnąć. Chodź wielu takich odeszło stąd. No nic poczekajmy. Na prawdę jestem ciekaw. Też mam trójkąty na tyły u siebie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuna517 Napisano 6 lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 lutego 2019 Ja też chętnie poczytam bo kupiłem z 2 tygodnie temu klipsch rp-250s. Też sie zastanawiałem czy na płasko czy na wieszaki. Odległość od narożnika to około 1metr a będą wisieć na wysokosci około 1.8m. Dzisiaj dojechał wieszaki ale zawsze mozna jeszcze oddać. Jeden głośnik będzie blisko kąta i boje sie że jak powiesze płasko to bedzie odbijało dźwięk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skywalker1978 Napisano 6 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2019 No właśnie. Bez maskownicy taki uchwyt zda moim zdaniem egzamin. Z maskownicą już gorzej...aczkolwiek może się mylę. U mnie, po założeniu maskownicy jest niewielki fragment drewna, na którym przednia część uchwytu może się "oprzeć" - choć też to może być wątpliwe. 30 minut temu, Kuna517 napisał: Ja też chętnie poczytam bo kupiłem z 2 tygodnie temu klipsch rp-250s. W Twoich Klipsch-ach maskownica jest po całości. Ale musisz przymierzyć. Myślę, że u mnie rozwiązaniem mógłby być każdy z poniższych (lub podobnych): https://www.mikam.com.pl/uchwyty-do-kolumn-glosnikow-2szt-15kg-czarne-p-1194.html https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/uchwyt-do-glosnikow-hama-118680 https://audiopolis.pl/b-tech-bt34-uniwersalny-sufitowy-uchwyt-do-glosnikow.html http://www.vidis.pl/product/4517/ventry-uchwyty-scienne-do-glosnikow-bt332-s.html http://www.vidis.pl/product/4516/ventry-uchwyty-scienne-do-glosnikow-bt332-b.html Aczkolwiek pod jednym warunkiem. Do fragmentu, do którego montuje się głośnik musiałbym dokupić/ dorobić taki kawałek "blachy" z otworami albo wycięciem w środku. Musiałbym przymocować ten kawałek do uchwytu i do odpowiedniego rozstawu uchwytów w głośniku (zdjęcie poniżej) dokręcić śruby i na tych śrubach zawiesić głośnik. Myślę, że do zrobienia. Co Wy na to? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 lutego 2019 Do monitor audio uchwyt vogelsa może być. Jak to się sprawdzi sam nie wiem. Ale do klipscha absolutnie nie. Za mało go "złapie" z przodu. Uważaj. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuna517 Napisano 8 lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 lutego 2019 To jakie polecasz do Klipscha mam jeszcze takie dostałem gratis do głośników https://m.ceneo.pl/9933761 lecz one też mi dobrze nie złapią Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 lutego 2019 Udostępnij Napisano 11 lutego 2019 Hmmm masz w ogole te kolumny? Przecież Klipsch na bokach jest trójkątem, jak chcesz je złapać takich uchwytem? Ja nie spotkałem jeszcze uchwytu do Klipscha. Zawsze na płasko. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuna517 Napisano 11 lutego 2019 Udostępnij Napisano 11 lutego 2019 Kolumny juz stoja z dwa może nawet trzy tygodnie na podłączenie bo nie ma czasu. A nie chce ich łapać po bokach tylko góra i dół Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 lutego 2019 Udostępnij Napisano 11 lutego 2019 No właśnie, A wysyłasz uchwyt który trzyma je po bokach: Góra dół ma sens Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 11 lutego 2019 Udostępnij Napisano 11 lutego 2019 a ja zapytam od siebie - są jakieś dedykowane standy do RP240/250S, czy trzeba "rzeźbić" na własną rękę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuna517 Napisano 11 lutego 2019 Udostępnij Napisano 11 lutego 2019 2 godziny temu, S4Home napisał: No właśnie, A wysyłasz uchwyt który trzyma je po bokach: Góra dół ma sens Piotr Dzięki Panie Piotrze, wiem że tematów dużo i dlatego wrzucę jeszcze raz co pisałem wyżej. Bo mam również inne uchwyty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 lutego 2019 21 godzin temu, Markcox napisał: a ja zapytam od siebie - są jakieś dedykowane standy do RP240/250S, czy trzeba "rzeźbić" na własną rękę? Trzeba rzeźbić. 240 i 260 sa dedykowane do wieszania. Kuna wiem, ale moim zdaniem w przypadku złapania przód tył, z przodu będzie złapany za mało. Klipsch ma tam wąską ściankę. To nadal nie jest uchwyt góra, dół. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts