Fafniak #1 Napisano 11 lutego 2019 Myślę że mogę wreszcie coś napisać. Zaznaczam że to moja pierwsza droższa wkładka... O krystalicznych wysokich tonach chyba juz pisałem. O tym że nawet sygnały testowe na płytach brzmią inaczej ? to chyba nie pisałem ? No do meritum Po pierwsze mam wrażenie dodatkowej precyzji ale takiej miękkiej. Wszystko ma swój poczatek i koniec zaznaczony w sposób dość dobitny. Nie wydaje mi sie aby to była ciepła wkładka, wydaje się dość neutralna. Nie jest to też rzeźnik porażający detalami ale raczej idący w płynność z zaznaczonymi akcentami. Wysokie - krystaliczne ale nei agresywne. średnica... początkowo nie potrafiłem określić jej. Teraz wydaje mi się że jest po prostu "dobitna" , tworzy taki mini spektakl dookoła głosu. Idealnym przykładem jest STING czy TINA T. ErroLL.... ("beczący' w czasie nagrania ) to... jakby wszystkiego jest więcej z lepiej zaznaczonym rytmem, więcej "barw" Niskie tony No są. Sa tam gdzie potrzeba bez wyolbrzymienia wyższego zakresu niskich tonów ( co chyba jest w shure 75) całość jest zaprojektowana jak całkiem niezłej klasy garnitur. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach