glosnik_man Napisano 12 lutego 2019 Napisano 12 lutego 2019 Witam Glosniki, ktorych uzywam juz ponad 8 lat i, z ktorych bylem zawsze bardzo zadowolony sprawiaja mi ostatnio klopoty :( Po jakims czasie jak sa wlaczone zaczyna byc slyszalny szum (jakies takie dziwne piski, syczenie). Gdy je wylacze i wlacze pilotem to syczenie znika ale po jakims czasie powraca. I mam wrazenie ze z czasem robi sie coraz glosniejsze. I dodam tylko ze zrodlem tego nie jest na pewno komputer, gdyz jak odlaczylem wszystkie 3 jacki od komputera to problem nadal wystepowal. Natomiast gdy odlaczylem satelitki od boofera to szum ustal, chociaz to w sumie normalne. Czyli wniosek taki ze szum generowany jest gdzies w elektronice boofera. Jak to zdiagnozowac/naprawic? Boofer z tego co widze jest rozbieralny. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 13 lutego 2019 Napisano 13 lutego 2019 Nowe kosztowały 160 zł. Żartujesz że chcesz je naprawiać? Masz je 8 lat. To i tak sie ciesz że działały ile działały. Czas na nowe Piotr Odpisz, cytując
glosnik_man Napisano 13 lutego 2019 Autor Napisano 13 lutego 2019 Ale jestem do nich bardzo przyzwyczajony a pozatym nowe kosztowaly 300 zl :P Myslalem ze moze wystarczy wymienic jakies kondensatory czy cewki itp i ze jest to znany problem. A co powiesz na te https://www.komputronik.pl/product/33655/logitech-x-540.html ? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 14 lutego 2019 Napisano 14 lutego 2019 8 godzin temu, glosnik_man napisał: https://www.komputronik.pl/product/33655/logitech-x-540.html Nic to forum o Audio. Głośniki komputerowe o raczej na notebookcheck. Tu nie sprawdzamy takich sprzętów. Piotr Odpisz, cytując
1Ender Napisano 14 lutego 2019 Napisano 14 lutego 2019 Jakbyś napisał mam 1000 zł i oczekuję poprawy dźwięku z komputera. Chciałbym coś lepiej grającego na biurko. To myślę że jakiś zestaw stereo dałoby się złożyć. ? Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts