elotrelomorelo Napisano 14 lutego 2019 Udostępnij Napisano 14 lutego 2019 (edytowany) Witam. Posiadam aktualnie rotel rx-402 oraz kenwood'y ls f4 Chciałbym coś 2.0 lub może 2.1, kenwoody nie dają rady z mocą więc podejrzewam, że bedzie potrzebny zestaw z większą ilością watów. Fajnie byłoby gdyby kolumny pasowały do rotela, aczkolwiek może to być zupełnie inny zestaw. pomieszczenie to pokój 2x4m, głośniki będą w kącie przy ścianie 4 metrowej, skierowane w również w ścane 4 metrową. Siedzę blisko komputera. Zauważyłem, że w kenwoodach bas slychać dopiero w odległości 2 metrów, czyli muszę odjechać od komputera aż to tylnej ściany, więc raczej mają to być głośniki na bliski dystans, by bas był praktycznie słyszalny obok nich. Słucham raczej muzyki z dużą ilością basu, muzyka klubowa lub rap. z góry dzięki Edytowano 14 lutego 2019 przez elotrelomorelo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 lutego 2019 No to tylko monitory aktywne. Czemu? Bo: 12 godzin temu, elotrelomorelo napisał: bedzie potrzebny zestaw z większą ilością watów. 12 godzin temu, elotrelomorelo napisał: Siedzę blisko komputera 12 godzin temu, elotrelomorelo napisał: Zauważyłem, że w kenwoodach bas slychać dopiero w odległości 2 metrów 12 godzin temu, elotrelomorelo napisał: mają to być głośniki na bliski dystans Żadne z modeli pasywnych nie spełniają tych kryteriów. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 15 lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 lutego 2019 @S4Home możesz zaproponować konkretne modele? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 lutego 2019 Nie. Bo to nie moja działka. Lata temu bawiłem się w aktywne systemy. ale wypadłem już z tego. To inny rynek. Aczkolwiek widze że firmy z branży domowej próbują w niego wejść. Aktywne HECO, DYNAUDIO, DALI, KLIPSCH itp Tu przykład sklepu: https://supersound.pl/57415-adam-t5v-active-monitor-pair?gclid=CjwKCAiA45njBRBwEiwASnZT513lbM4getHj5fsCcdgLtK0DF2fKaJMaoRG5Qj2QObnepZTl6gg23RoCN8cQAvD_BwE Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts