Elwi Napisano 29 września 2008 Udostępnij Napisano 29 września 2008 Kupiłam amplituner PIONEER VSX 415. Chciała bym prosić o poradę jakie głośniki do niego teraz dokupić?? Bo z tym już u mnie ciężej bo usłyszałam kilka opinii i zwariowałam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 29 września 2008 Udostępnij Napisano 29 września 2008 Witaj Elwi!Ile kolumn chcesz kupić (2 do stereo czy 5 do kina domowego, z subwooferem czy bez)?Na jakiej powierzchni będą grały i z czym (CD, DVD), czy frontowe kolumny mają być duże (podłogowe) czy mniejsze (podstawkowe)Ile pieniędzy możesz na nie wydać - i czy mają być nowe czy używane?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elwi Napisano 30 września 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 września 2008 Jeśli chodzi o ilość to napewno 5.1 . Czy stojące czy małe to już bez różnicy. Jeśli chodzi o kasę to narazie nie mam jakiegoś ograniczonego budżetu. Poprostu chciałabym wiedzieć o jakiej mocy mają być. Pokój to jest jakiś około 30m kwadrat. Mają grać z dvd i oczywiście telewizorkiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 30 września 2008 Udostępnij Napisano 30 września 2008 Elwi preferencje dzwiękowe.. ? lub czy coś posiadasz czy kolumny mogą być z drugiej ręki na czym Ci zależy budując kino; czy pomyślałeś o kablach, czy znasz sie na ustawieniach sprzętu, jaka jest akustya w pokoju...jest masę informacji które neleży znać i sie nimi posługiwać!To bardzo istona sprawa - aby pożniej nie było zaskoczenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elwi Napisano 30 września 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 września 2008 Delikatnie ujmując jestem dziewczyną. Jeśli chodzi o ustawienia sprzętu w pokoju to wiem jak go rozstawić. Chodzi mi o to np jeżeli moc RMS w amplitunerze to 100w to o jakiej mocy głośniki mogę podłączyć?? Bo wiem, że jeśli chodzi o markę głośników to najlepsze firmy to PIONIEER, CODA, YAMO. Chodzi mi bardziej o doradę w parametrach co mogę pod ten mój wzmacniacz podłączyć. Jedni twierdzą, że jeżeli głośnik ma moc RMS 3W to nie mogę go podłączyć do tego sprzętu a drudzy mi mówią, że jest ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 30 września 2008 Udostępnij Napisano 30 września 2008 Zaraz zaraz ...a spojrzałaś już troche w sieci za jakimś systemem ? Dobrze by było abyś zobiorczo w jednym poście odpisała na nasze "pytania" Co do nazw firm/produktów to : Pioneer, Koda, Jamo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elwi Napisano 30 września 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 września 2008 Słuchaj. Ja jestem laikiem w tej sprawie. O systemie jaki chce napisałam wyżej, że szukam systemu 5.1 nie ma dla mnie różnicy czy to będą podłogowe czy jakies mniejsze głośniki. Pokój ma około 30m kwadratowych. Pytanie moje jest następujące o jakiej mocy mogę podłączyć głośniki do amplitunera, którego moć RMS jest 100W?? Będę wdzięczna za tą odpowiedź. Literówki zdarzają się każdemu. Gdybym była osobą wszechwiedzącą na ten temat to nie umieszczałabym tutaj postu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 30 września 2008 Udostępnij Napisano 30 września 2008 Elwi teraz napisz jeszcze co do kwoty bo to ogromna różnicai troche odpisz na to o co poprosiłem - ok ? będzie dużo wygodniej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elwi Napisano 30 września 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 września 2008 finanse to tak jak napisałam wyżej nie mam jakiś ograniczonych ale niech będzie, że do 2000PLN. Preferencje dźwiękowe nie wiem. Do tej pory w systemie 5.1 słuchałam z komputera z głośników CREATIVa. Napewno interesują mnie basy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 30 września 2008 Udostępnij Napisano 30 września 2008 Pomyśl może o zestawach Kody : dla przykładu: taniej: Koda cv-52 + resztazdecydowanie lepiej do 200o tyś można na upartego znależć w sieciKoda Harmony K-5300 + resztato przykład jakich można mnożyć.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elwi Napisano 30 września 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 września 2008 dzięki wielkie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 30 września 2008 Udostępnij Napisano 30 września 2008 Elwi masz możliwość odsłuchania gdzie kolwiek ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elwi Napisano 30 września 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 września 2008 Pewnie będę chodziła po sklepach i pytała żeby zobaczyć jak to gra Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts