bombelm7 Napisano 22 lutego 2019 Udostępnij Napisano 22 lutego 2019 Witam. W związku z odstawieniem na półkę mojego Technicsa DA-8 i zakupu Onkyo SR606 i to głównie dla HDMI proszę o pomoc w doborze kolumn. Technisc grał z SB-C65S i miał jeszcze subwoofer JBL 125 czyli 2+1 czego nikt nie poleca, ale w 14m2 dawał sobie rade. Jednak chciałbym się pozbyć JBLa i zainwestować w same kolumny stereo. Nie wiem czemu ale chodzi mi po głowie marka Tonsil, czy to dobry pomysł? Wspomniany wyżej zestaw ni jak ma się do nowego amplitunera. Budżet jest marny bo około 1000 zł za parę. (rynek wtórny) Co do wymagań... kolumny głównie do filmów, sporadycznie i do muzyki gat. raczej pop dance itd, zależy mi by było słuchać głęboki bass, sub JBLa to zapewniał ale czy można to uzyskać bez niego, proszę o pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 lutego 2019 Udostępnij Napisano 22 lutego 2019 Klipsch F1 lub F2. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombelm7 Napisano 23 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2019 (edytowany) Ok. Ale cena przekracza mój budżet. Nie kupie pary. Inne propozycje? MB Quart 350s? JBL MX1000? Tonsil Voyager 350? Nie nadaje się nic by dobrze grało w stereo? Klipsch to bardzo droga półka. Edytowano 23 lutego 2019 przez bombelm7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts