pietrek Napisano 22 lutego 2019 Udostępnij Napisano 22 lutego 2019 Witam, Proszę o radę, pomoc. Mam tani sprzęt: Onkyo TX-8250 oraz Onkyo BD-SP353. Amplituner stoi na nóżkach około 2cm. A odtwarzacz na prawie płaskich. Czy można wymienić nóżki w odtwarzaczu na na takie jak w amplitunerze? Jeśli można, to gdzie takie kupić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 lutego 2019 Najlepiej się tym nie przejmować. Wzmacniacz potrzebuje większej odległości od podłoża dla zapewnienia lepszej wentylacji. W przypadki odtwarzacza BD nie jest to konieczne. Robi się takie podkładki antywibracyjne np. takie : https://allegro.pl/oferta/podkladki-antywibracyjne-milty-foculpods-mi0050-x4-6922684222 . Często wykonuje się coś takiego w postaci stożków metalowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrek Napisano 24 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2019 Nie przejmuję się tym. Chodzi mi tylko o wygląd. Te urządzenia stoją u mnie obok siebie. Lepiej by wyglądało gdyby stały na takich samych nóżkach. Tak sobie pomyślałem. ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 lutego 2019 To pozostaje wytoczyć odpowiednie podkładki pod BD. Tańszą opcją są ewentualne atrapy przycięte z rurki aluminiowej wokół nóżek o innym wyglądzie. Jeśli masz w pobliżu sklep z metalami kolorowymi nie powinno to stanowić problemu na pile taśmowej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 lutego 2019 Dnia 22.02.2019 o 23:24, pietrek napisał: Jeśli można, to gdzie takie kupić? Np. https://www.modushop.pl/nogi.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrek Napisano 27 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2019 (edytowany) Dziękuję. Pozdrawiam. Edytowano 28 lutego 2019 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts