Kamil C Napisano 13 maja 2019 Udostępnij Napisano 13 maja 2019 @1Ender są jeszcze zamienniki lpgear, osobiście chyba brałbym tonara. Jest jeszcze wersja SAS od Jico - już nic lepszego od tego nie ma chyba, ale koszt igły zwala z nóg - 200$ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 maja 2019 (edytowany) Ktoś wymieniał igłę we wkładce shure? Przejrzałem parę filmików ale dalej nie wiem, czy wyciąga się igłę z plastiku, czy montuje całość z plastikiem do wkładki. Igła wygląda tak jak z aukcji poniżej. https://allegro.pl/oferta/n-95-ed-igla-gramofonowa-do-wkladki-shure-m-95-8102394282?snapshot=MjAxOS0wNS0xNVQwNjoxNzo0NC4yOTJaO2J1eWVyOzdlZDI1NjdlNThkMjg2ZDA0NjA0MDQ2MzBmNzM2YWZjYjc5NmVmOGZjMWFmNzI1NmFkMWFjYjVkZGQ5OTdjNjc%3D Poniżej moja wkładka. Edytowano 16 maja 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil C Napisano 16 maja 2019 Udostępnij Napisano 16 maja 2019 (edytowany) Po zdjęciu stwierdzam że podobnie jak w shure m44-7 wymieniasz całość. Igła z wkładki powinna się normalnie wysunąć, z delikatnym oporem. Edit: Dopiero spojrzałem na zdjęcie. Nowa igłę wsuwasz miedziany trzpieniem w otwor. Czarny plastik na nowej igłę to osłona, zabezpiecza igłę gdy nie słuchasz. Edytowano 16 maja 2019 przez Kamil C Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 21 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2019 Gramofon skalibrowany. Co dziwne antyskatingu wyszedł mi poniżej 1, przy zalecanym nacisku 1,3. Napiszcie ile godzin potrzebuje nowa igła do osiągnięcia "pełnej dojrzałości" dźwiękowej? Jest trochę bardziej przestrzennie. Ale dalej jest delikatny koc na.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts