Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Ten sprzedawca podpowiedzial mi, ze mogę z nowej Yamahy zrobic przedwzmacniacz (tylko czy ona moze być przedwzmacniaczem?), i podłączyc chinchami do starej (line out z nowej do mein in w starej). Wtedy wszystko będzie szło przez starą i jakośc dzwięku bedzię starej Yamahy. To by było idealne wyjście. Co sądzicie?

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

• 1 year later...
Napisano

Czołem! Doradźcie proszę jakie połączenie będzie najlepsze. Mam amplituner Yamaha RN 602, do niego podpięte kolumny Tannoy DC6t, które mają opcję bi-ampingu. Docelowo chcę słuchać na tych kolumnach jeszcze leciwego, ale brzmiącego dla mnie ciekawiej Denona PMA-777. Jest obecnie serwisowany, jak wróci to myślę że będzie moim głównym źródłem, z podpiętym CD i gramofonem. I teraz pytanie. Czy jeśli do kolumn podepnę Yamahę i Denona, każdy z nich oddzielnym zestawem kabli, to będzie ok, czy powinienem szukać przełącznika typu Beresford? Dodam że nie ma opcji aby oba urządzenia były włączone w tym samym czasie.