Aneta OJ Napisano 17 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 maja 2019 Ten sprzedawca podpowiedzial mi, ze mogę z nowej Yamahy zrobic przedwzmacniacz (tylko czy ona moze być przedwzmacniaczem?), i podłączyc chinchami do starej (line out z nowej do mein in w starej). Wtedy wszystko będzie szło przez starą i jakośc dzwięku bedzię starej Yamahy. To by było idealne wyjście. Co sądzicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 17 maja 2019 Udostępnij Napisano 17 maja 2019 Wydaje mi się że przedwzmacniacz więcej wnosi niż końcówka mocy. A nie powinno być odwrotnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Szaruga Napisano 14 listopada 2020 Udostępnij Napisano 14 listopada 2020 Czołem! Doradźcie proszę jakie połączenie będzie najlepsze. Mam amplituner Yamaha RN 602, do niego podpięte kolumny Tannoy DC6t, które mają opcję bi-ampingu. Docelowo chcę słuchać na tych kolumnach jeszcze leciwego, ale brzmiącego dla mnie ciekawiej Denona PMA-777. Jest obecnie serwisowany, jak wróci to myślę że będzie moim głównym źródłem, z podpiętym CD i gramofonem. I teraz pytanie. Czy jeśli do kolumn podepnę Yamahę i Denona, każdy z nich oddzielnym zestawem kabli, to będzie ok, czy powinienem szukać przełącznika typu Beresford? Dodam że nie ma opcji aby oba urządzenia były włączone w tym samym czasie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian.zg89 Napisano 14 listopada 2020 Udostępnij Napisano 14 listopada 2020 Dnia 17.05.2019 o 15:05, Aneta OJ napisał: Problem podłączenia dwoch wzmacniaczy i jednej pary kolumn wciąż nierozwiązany.. Przełącznik wzmacniaczy / FX-Audio PW-6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts