Mar Ka Napisano 5 marca 2019 Udostępnij Napisano 5 marca 2019 Witam Zapytam,czy można tak podłączyć? Zamówiłem drugi zestaw okablowania do pary kolumn i chciałbym je podłączyć pod wyjście wzmacniacza b. Chcę odsłuchać i porównać bez ponownego przepinania. Czy można na jedne kolumny wykorzystać wyjście a+b w jednym czasie?Czy też przełączać je na wyciszeniu? Nie uszkodzę w ten sposób wzmacniacza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 marca 2019 Udostępnij Napisano 6 marca 2019 Tak. Jest to klasyczny bi-wiring. Ale pamiętaj aby przy podłączeniu kolumn AB usunąć zworki w kolumnie. Chyba że chcesz podłączyć głośniki A B a w kolumnie masz pojedynczy terminal. Tak się nie da. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 6 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2019 Dobrze, dziękuję.Mam pojedyńczy terminal, więc wszystko jasne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts