Skocz do zawartości

Kolumny do CXA60 po sprzedaży Zensor 7

Mar Ka

Recommended Posts

@Yatza

Obawiałem się tego, dlatego udałem się na odsłuch.Pomieszczenie było trochę większe,z tym że wypełnione kolumnami za ~200k PLN😂,czyli możemy przyjąć że to były meble.Tam zagrały naprawdę dobrze.

Emity nie są dominujące w niskich tonach,ale kiedy trzeba i da się głośniej,to pomieszczenie "oddycha" basem.Schodzi naprawdę nisko,ale nie przytłacza.Niskie tony raczej cieszą, niż dają powód do zmartwienia o akustykę i adaptację docelową.

Nie potrzebuje teraz suba o którym wcześniej myślałem jako uzupełnienie do Z7. Trzeba ich koniecznie posłuchać jeżeli tylko nadarzy się okazja,to zupełnie inna szkoła, niż zestawy które słuchałem do tej pory.

Mam je odsunięte od ściany jakieś 30-40cm,ale to chyba na tyle wyrozumiała i przemyślana konstrukcja, że nie są nawet specjalnie problematyczne w ustawieniu.Stoją po prostu tam gdzie było ich miejsce,i nic więcej nie robiłem.W zestawie są gąbki do zatkania BR,ale nie używam bo są zbędne.

6 godzin temu, mordor12 napisał:

Tak , Emity potrzebują troszkę czasu na wygrzanie

Dużo czasu im potrzeba do pełnej dojrzałości brzmienia? Różne źródła podają czas od kilku tygodni/miesięcy do dwóch lat😂

Osobiście bardzo miło wspominam te kolumny

Na jakie zmieniłeś?

Miłych odsłuchów ;)

A dziękuję 😏

Edytowano przez Mar Ka

3 godziny temu, Mar Ka napisał:

Dużo czasu im potrzeba do pełnej dojrzałości brzmienia? Różne źródła podają czas od kilku tygodni/miesięcy do dwóch lat😂

U mnie wygrzewały się przez okres około 2 miesięcy przy codziennym słuchaniu muzyki po około 3-4 godziny na cichych i średnich poziomach głośności. Największe zmiany były do miesiąca. W kolejnym co prawda już mniejsze , ale nadal dźwięk ewoluował. Po tym czasie już nie wyłapałem żadnych różnic w dźwięku.

3 godziny temu, Mar Ka napisał:

Na jakie zmieniłeś? 

Dynaudio Audience 72 SE

Edytowano przez mordor12