S4Home Napisano 19 marca 2019 Udostępnij Napisano 19 marca 2019 To jest ten którego Ty masz Ender? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslak_s Napisano 19 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2019 9 minut temu, 1Ender napisał: Można też taniej, ale nie wiem jak bardzo zależy Ci na dacu. W sumie jak jest plan, że rezygnuje ze wszystkich "nowoczesności" to i mogą w sumie zostać same wejścia analogowe. 11 minut temu, 1Ender napisał: Z ciepło grających Luxman LV 113, wzmacniacz z porządnym daciem i phono pod gramofon. Albo mocniejszy LV-117 też z daciem, ale bez przedwzmacniacza do gramofon. A jakiej mocy są mniej więcej te wzmacniacze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 marca 2019 Udostępnij Napisano 19 marca 2019 Drugi link googla: https://www.hifiengine.com/manual_library/luxman/lv-113.shtml Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 19 marca 2019 Udostępnij Napisano 19 marca 2019 (edytowany) @S4Home mój LV-117. 250 W przy 4 omach i 110 W przy 8 omach. DAC 2x koaksjalne, 1x optyk 1x koalsjal na wyjściu, do tego jakieś gniazda AV, których nie testowałem. Brak phono. Zwróć uwagę na to że te wzmacniacze mają po 30 lat, a jak są zbudowane. Załączam broszurę Luxmanów. Można sobie pobrać i poczytać. Podane moce i inne ciekawostki. Mnie jeszcze interesuje LV 109, najwyższy model tej serii. Kiedyś sobie sprawie. 😁 Pozdrawiam Luxman 1990's Brochure.pdf Edytowano 19 marca 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 marca 2019 Udostępnij Napisano 19 marca 2019 Ciekawe produkty. Ale nie ma co ich na siłę forsować. Jeśli ktoś ma do nich dojście i może je sprawdzić to warto. Jednak w ciemno bym ich nie kupował. To jednak dziadki. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 19 marca 2019 Udostępnij Napisano 19 marca 2019 Takiego dziadka zregenerujesz małym kosztem i przeżyją ówczesne konstrukcje. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 marca 2019 Udostępnij Napisano 20 marca 2019 U kogo? Polecasz kogoś? Jeśli zaschly elektrolity to ich wymiana spowoduje zmianę dźwięku. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 20 marca 2019 Udostępnij Napisano 20 marca 2019 Piotr to zależy jakiej klasy były włożone kondy. Tego typu starocie kupuje się z wyższej półki. Wysokie modele. Może to i dziwne, ale w moim wzmaku wszystkie kondensatory zostały zamierzone i trzymają parametry. Poprzedni właściciel naprawił u p. Bilewicza. Pisałem już kilka razy. Więc, chyba można polecić. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts