Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam Panowie z waszą pomocą udało mi się skompletować praktycznie całe kino domowe, za pomoc bardzo dziękuję. 

Audio już jest:

Amplituner: YAMAHA RX-V685 

Odtwarzacz multimedialny: Nvidia Shield TV 

Kolumny: Klipsch Reference: R-610F + R-51M + R-52C 

Subwoofer: Klipsch SPL-100 CE.

Mam do zagospodarowania osobny pokój, początkowo miał być to salon 18m2(na obecną chwilę dalej jest), lecz mam możliwość rozłożenia zabawek w 12m2.

Do pełni szczęścia brakuje mi dużego ekranu, i padł pomysł na projektor, obecnym faworytem jest EPSON EH-TW5650 Panowie co o nim sądzicie ?  ? 

Dodam iż projektor będzie stał delikatnie pod kątem, nie mam możliwości zawieszenia go centralnie na środku projekcji. 

Budżet max 3500zł. 

Schemat pokoju:

Pokój do kina.jpg

Edytowano przez Pi0ter
Napisano

Przy drzwiach niestety nie ma opcji. Siła wyższa. Jedyna opcja jaka wchodzi w grę(i najbardziej mi pasuje) to ekran tam gdzie okno lub ewentualnie można jeszcze puścić na ścianę 4m ale wtedy będzie mały odstęp od ekranu no i na jednej z dłuższych ścian jest zamontowana klimatyzacja więc projektor też nie będzie w linii prostej do ekranu. 

Napisano (edytowany)

Czyli rozumiem że ten EPSON EH-TW5650 szału nie robi.

Na kino domowe planowałem wydać max 5tyś. temat zakończył się na 10tyś. Więc odnośnie projektora budżet jest sztywny 3500 zł max (bez ekranu) lecz jeśli w tej cenie nie ma nic sensownego pozostanę przy swoim TV 50". 

Pozdrawiam wszystkich.

Edytowano przez Pi0ter
Napisano

Kasa jest ale są rzeczy ważne i ważniejsze ;) . A w temacie audio wizualnym nie ma barier jeśli chodzi o $$$ . No ale jak mam być nie zadowolony to wolę 4k zł zostawić w kieszeni.  Chociaż nie ukrywam film na 90 calach pewnie ucieszył by miche  (twarz) .