Łukasz Bandrowski Napisano 24 marca 2019 Udostępnij Napisano 24 marca 2019 (edytowany) Witam jestem od pewnego czasu posiadaczem tytułowego wzmacniacza i chciałbym zakupić podstawkowe kolumny które się z nim zgraja Pomieszczenie w ktorym ma stac sprzet ma ok 16 m i bedzie stal na komodach o szerokosci 250 cm Slucham roznego rodzaju muzyki oprócz elektronicznej Chcialbym zeby instrumenty grały w miare naturalnie mój budżet wynosi 600 zł za pomoc w doborze z góry uprzejmie dziękuję Pozdrawiam Łukasz Edytowano 24 marca 2019 przez Łukasz Bandrowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 24 marca 2019 Udostępnij Napisano 24 marca 2019 A małe podłogówki da się wstawić? Półka to nie szczególnie dobre miejsce dla kolumn. Najlepiej na standach. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Bandrowski Napisano 24 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 marca 2019 Dzień dobry witam z miłą chęcią Ale Niestety nie mam miejsca wiec nie moge sobie powolic na podlogowki Gdzies kiedys przeczytalem ze dobrze sie to zgrywa z acoustc energy i z dynaudio z tym ze te drugie to juz poza limitem budżetu może ma ktoś z sznownych państwa doświadczenie ,miał styczność z tym wzmacniaczem i posiada wiedzę w tym akurat temacie 2 godziny temu, 1Ender napisał: A małe podłogówki da się wstawić? Półka to nie szczególnie dobre miejsce dla kolumn. Najlepiej na standach. Pozdrawiam A odnośnie tych małych podłogówek co konkretnego ma pan na myśli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 24 marca 2019 Udostępnij Napisano 24 marca 2019 (edytowany) My tu nie pany! Do każdego z obecnych zwracamy się per Ty. Można używać zwrotów Koleżanko, Kolego. Znam ten wzmacniacz, co prawda go nie słuchałem, ale mam mocniejszego "brata" LV-117. Z opisów kolegów wynika, że brzmienie jest prawie identyczne. Tak więc spróbuj konstrukcji Phonara. Dla mnie świetnie się uzupełniają. Co do monitorów tej firmy nie miałem okazji słuchać. Samo moje miejsce odsłuchowe ma około 17-18 m2. Pokój jest trochę większy. Kolumny mam dość blisko do miejsca odsłuchu. Więc jak masz miejsce na poprawne ustawienie kolumn podłogowych to bym zaryzykował. Czytałeś coś o akustyce? Jak nie poniżej link. https://www.audiofanatyk.pl/podstawy-akustyki-i-rozmieszczania-glosnikow-stereo/ Edycja I zapomniałem zapytać, 1. Jakiej konkretnie muzyki słuchasz? 2. Jaka jest reszta sprzętów audio, wymień wszystko łącznie z przewodami. 3. Jaki dźwięk lubisz i co chciałbyś zmienić? Tzn. Co Ci się podobało w obecnej konfiguracji, a co nie. Pozdrawiam Edytowano 24 marca 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Bandrowski Napisano 24 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 marca 2019 Nie nie czytałem mam dość mało miejsca Więc tak lubię posłuchać klasycznego rocka ale nie tylko W chwili obecnej slucham z laptopa przez przewód optyczny vitalco i jest to spięte z kolumnami canton fonum 30 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 24 marca 2019 Udostępnij Napisano 24 marca 2019 Na olx masz tanie w bardzo ładnym stanie Phonar Laser 100. Bardzo dobre brzmienie. Ja mam akurat podłogówki z tej serii. Z Luxmanem idealnie się moim zdaniem zgrywają. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 marca 2019 Udostępnij Napisano 25 marca 2019 Tannoy M2 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts